صراط: وزیر بهداشت گفت: ۱۲ سال پیش سلامت مردم را دست یک بنگاه اقتصادی داده و آن را در وزارت رفاه قرار دادند و بعد اسم آن را رفاه گذاشتند، ولی بنده معتقدم حیف اسم رفاه که برای این وزارتخانه انتخاب کردند.
به گزارش فارس، وزیر بهداشت در سومین نشست هماندیشی اساتید بسیجی دانشگاه علوم پزشکی کشور گفت: زمانی که پشت این تریبون صحبت میکنم، اولین جایی که راست یا دروغ بودن صحبتهای بنده را بررسی میکند، بازرسی است. خود این دوستان نیز راست یا دروغ بودن صحبتهای بنده را بررسی میکنند ولی جرأت ندارند که عذرخواهی کنند و بگویند آنچه که گفتید درست بوده است.
وی افزود: کارانه پزشکان را در تلویزیون و یا در سایتشان نشان میدهند و بعد از آن با رشد حقوق 14 درصدی کارگر مقایسه میکنند. باید به این افراد گفت باانصاف این حقوق نیست، بلکه پولی است که از بابت کاری بیشتر، دیدن بیمارهای بیشتر و عملهای جراحی مختلفی که انجام داده، کسب کرده است.
وزیر بهداشت افزود: رتبه حقوق ما بعد از 14 وزارتخانه قرار دارد. وقتی این صحبت را میکنم، عدهای میخندند، مسخره میکنند و در سایتهایشان کاریکاتور میکشند. باید بگویم بنده با سی و چند سال کار، حقوقم 9 میلیون تومان است و آیا کسی با حقوق بالای 10 میلیون داریم، اما جوری به مردم ایران القا کردهاند و روی افکار عمومی کار کرده که وقتی این موضوع را میگویم، مردم خنده میکنند و میگویند مگر میشود متخصصی فارغالتحصیل شود و حقوقش 2 میلیون باشد. مردم حق دارند، چون میبینند شب یلدا قیمت غذایی 350 هزار تومان است، یا آرایشگری چند میلیون دستمزد دارد، اما با این افراد کاری ندارند و تنها روی افرادی با پایگاههای اجتماعی که سرمایههای کشور هستند، زوم میکنند.
وزیر بهداشت اضافه کرد: به ما میگویند چرا قانون را اجرا نکردهاید؟ ما 47 درصد طرح تماموقتی را اجرا کردیم؛ من با چه رویی به استاد دانشگاه بگویم که شما تا آخر عمرت در این دانشگاه بمان، اما پولش را ندهم. شما اول بروید بیمه و خزانه خودتان را درست کنید. این چوب زدن روی بار شیشه است، چقدر میخواهید بیشتر از این فشار آورید؟
هاشمی گفت: میگویند چرا قانون را اجرا نکردید، جالب است که یک بند آن را درنظر میگیرند، اما به بقیه بندها کاری ندارند، بیمه طبق همان قانون مکلف بود 60 درصد پرداخت انجام دهد و 40 درصد آن را ظرف سه ماه بپردازد و در صورت تأخیر، جریمه دهد. الان نزدیک یکهزار میلیارد باید جریمه بپردازد. به پزشکی که یک سال پول ندادهام، باید پول جریمه تأخیر را بپردازم.
وزیر بهداشت اضافه کرد: هماکنون حال و روز من این است که باید وام بگیرم برای بیمه، بقیه پول را پرداخت کنم تا طلب من را بدهند. آیا از این خندهدارتر در دنیا دیدهاید؟ سپس از بوق و تریبونی که دست آنهاست، و کسانی که برای آنها کار میکنند، باید حرف و حدیث بشنویم.
هاشمی افزود: در مورد پرستاران نیز باید بگویم، چند غضنفر اینجا داریم که تا توانستند در این چند سال برای تقابل بین پزشک و پرستار حرف زدهاند که شما هم ساکت ماندید. باید گفت پرستاری که قبلاً 2 میلیون و 150 هزار تومان دریافتی داشت، هماکنون 3 میلیون و 360 دریافت میکند. طرح پلکانی گذاشتیم و بعد همه کسورات مالیات را هم اجرا کردیم و بعد از مالیات، دانشگاهی مانند دانشگاه تهران سقف تعیین کرد. بیش از این میخواهید چه کاری انجام دهیم؟ یک دفعه بگویید به بخش خصوصی بروید و مردم بیچاره را بفرستید، تا در بخش خصوصی پوستشان کنده شود. برای شما هم که مردم مهم نیستند زیرا کار و زندگی شما شعار دادن شده است. اگر بلد بودید به مردم برسید، وضع ما اینگونه نبود. چشم باز کرده و نگاه کنید جای دوری نروید. در همین پایتخت را ببینید که در این سی و خوردهای سال، چند تخت ساخته شده است؟
وی افزود: زمانی که برای افتتاح بیمارستان فرقانی در قم رفتم، شرمنده شدم که با 350 بیمارستان تخت، اولین بیمارستان بعد از انقلاب بود که ساخته میشد. هر جای این شهر را نیز که میبینید (تهران) بیمارستانها مال قبل از انقلاب است.
وزیر بهداشت اضافه کرد: رهبری مظلوم است، عدهای از اسم ایشان به نفع خودشان استفاده میکنند. بعضیها بنا دارند از بزرگان ما خرج کنند، باید گفت ببینید که مراجع و رهبری چه گفتهاند. این افراد اگر ادامه بدهند معنایش این است که کسی را قبول ندارند و متأسفانه راست نمیگویند.
هاشمی اضافه کرد: بنده خدمت رهبری رسیدم و گزارش حوزه سلامت را به ایشان دادم، بنده هم سراغ حقوقها رفتم و به ایشان گفتم پزشکی که 570 عمل انجام داده و 540 میلیون درآمد ایجاد کرده است، 30 درصد این رقم به او تعلق گرفته است، وقتی شهر محل خدمت پزشک را به ایشان گفتم ایشان با تعجب پرسیدند مگر کسی به آنجا میرود؟ بنده در ادامه گفتم فقط 18 متخصص در آن شهر داریم و ایشان در جواب من گفتند حقوق نجومی که ما میگوییم این نیست بلکه آن 60 میلیون تومان است، تعبیراتی داشتند و در ادامه فرمودند این مانند حقالکشف می ماند، یعنی پول برای کشور و مردم درست کرده است.
وزیر بهداشت گفت: بنده این حرفها را چند بار به این دوستان چه در برنامه ثریا و چه در خبرگزاری فارس گفتهام، بنده گفتم اگر اعتقاد دارید بروید بپرسید و اگر نه، پس چرا تخریب میکنید؟ آیا به نظر خودتان دارید خدمت میکنید؟ شما هر نقل قولی از رهبری کنید، بالاخره کنترلی هست، کسی حق ندارد هر چه دلش خواست بگوید. دروغ میگویند،کسی هم یقه اینها را نمیگیرد، پشت اینها یکی از هملباسیهای بنده که قبل از من در همین لباس خدمت میکرده قرار دارد. شما دارید جامعهای را بدنام میکنید که مردم هر شبانه روز به آن احتیاج دارند. آیا این اسلام است؟ اگر انقلاب نبود شماها کجا بودید؟ زمان انقلاب کجا بودید؟ چون مفت به دست آوردهاید، مفت نیز آبروی انقلاب را هدر میدهید و از سرمایه آن استفاده میکنید، بعد شما میروید جلسه میگذارید و 30 جوان مخلص و متدین را جمع میکنید و به آنها میگویید بروید تایپ کنید، پزشکان را تحریک کنید، روی درآمد پزشکان تا میتوانید مطلب تهیه کنید و ما هم پشتتان هستیم. شما پولتان را از کجا میگیرد؟ از... .
وزیر بهداشت گفت: میگویند طرح تحول سلامت باعث افزایش تقاضای القایی شده است، روز اول قرار بود بیمهها را خودمان اداره کنیم، فکر میکنم این آخرین تریبونی است که با هم سخن میگوییم، زیرا این آخرین سال دولت یازدهم است و میرود تا سال آینده و بهتر است بنده بگویم اگر بیمه درست نشود، سلامت مردم درست نخواهد شد. بیمه امروز همان دفتر رسیدگی و اسناد پزشکی قبل است. ما یک صندوق خزانه دوم درست کردیم، خزانه اول داریم که همان اقتصاد است، بعد پول را میدهیم دست این خزانه و او هم اگر داشت میدهد و اگر نداشت نمیدهد.
وزیر بهداشت گفت: ظلم بزرگی دیگری که کردهایم این است که 12 سال پیش سلامت مردم را دست بنگاه اقتصادی دادیم و سلامت مردم به وزارت رفاه رفت. اسم آن را گذاشتند رفاه و بنده معتقدم حیف این اسم است. این وزارت چه چیز برایش مهم است؟ برای او حقوق و سرمایهگذاری مهم است و بعد هم میگوید حقوق باید به دست کارگران و بازنشستگان برسد زیرا پزشکان وضعیت مالی خوبی دارند و این بدبختی ما شده است.
هاشمی گفت: بنده میگویم تا بیمه درست نشود، طرح تحول که هیچ، از سلامت هم چیزی نمیماند. بیمه کارش ریسکپذیری است، کارش حمایت از مردم است، حکومت وظیفهاش تأمین امنیت، رفاه و دانش مردم است.