به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصر اترک، براتعلی حاتمی ، مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی درجمع خبرنگاران استان بیشترین مشارکت سوادآموزی در کلاس های سوادآموزی استان در سال 95 را مربوط به زنان با 83.8 درصد و روستاییان با 63.4 درصد اعلام کرد.
وی شیوه های آموزش در نهضت سواد آموزی را به روش های خود آموز، کلاسی، اولیاء و گروهی دانست و با اشاره به عدم علاقه مندی اولیاءدانش آموزان برای آموزش سواد، گفت: از مجموعه آموزش گیرندگان تنها17 نفر به صورت خود آموز توسط 12 نفر از فرزندان آموزش دیده اند.
حاتمی با اشاره به این که در حال حاضر کامل ترین بانک سطح سواد کشور را سواد آموزی دارد، اظهارکرد: دراین سامانه 16 دستگاه کشور اطلاعات خود را قرار داده اند و با وارد کردن کد ملی اشخاص وضعیت سواد آنها مشخص می شود.
وی با اشاره به شیوه های تشویقی برای سواد آموزان، گفت: علاوه بر پرداخت حق الزحمه به مربیان، برای تشویق بی سوادان به امر سواد آموزی مبلغی نیز به صورت تشویقی به آنها پرداخت می شود.
حاتمی اظهار کرد: این درحالی است که برای با سواد کردن والدین دانش آموزان بی سواد نیز مدیران مدرسه را وادار به ثبت نام این اولیاء کرده ایم تا به هر طریق ممکن بی سوادی در استان ریشه کن شود.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی از مهمترین چالش های سواد آموزی دراستان را بحث جذب و نگه داشت بی سوادان تا مرحله ای که منجر به اخذ گواهینامه شود اعلام کرد.
وی از دیگر مشکلات را اشکال درفرم های خود اظهاری سرشماری ها، عدم توجه به آمار ثبتی ، عدم درک درست ماهیت سخت و پیچیده سواد آموزی، عدم بستر سازی فرهنگی و عزم اراده ملی برای مبارزه با بی سوادی و اجتناب ناپذیر بودن نرخ پایداری سواد و برگشت به بی سوادی عنوان کرد.
حاتمی از همکاری دستگاه ها برای امر سوادآموزی خبر داد و اظهار کرد: بر این اساس با 29 دستگاه اجرایی استان برای باسواد کردن بی سوادان زیر مجموعه خود وارد تفاهم نامه شده است.
وجود بیش از 8 هزار بی سواد در استان
معاون سواد آموزی آموزش و پرورش خراسان شمالی نیز دراین نشست با بیان این که درصد باسوادی استان در سال جاری معطل نتایج سرشماری سال 95 است، گفت: با این وجود براساس سرشماری سال 90 درصد باسوادی در گروه سنی 10 تا 49 سال به میزان 90 درصد است.
مهدی مودی این میزان را 2.5درصد از میانگین کشوری عقب تر دانست و افزود: براساس برآورد ها تعداد بی سوادان باقی مانده دراین گروه سنی به میزان 8 هزار و 71 نفر است.
وی با اشاره به کسب رتبه عالی سواد آموزی استان طی سال گذشته در بین استان های کشور، اظهارکرد: براساس آمار 1.61 درصد بی سوادان کشور در خراسان شمالی است که عملکرد استان در سال تحصیلی گذشته 1.95 درصد بوده که 0.34 درصد از میانگین کشوری جلوتر است.
وی افزود: این درحالی است که از مجموع اعتباراتی که از کشور به استان اختصاص یافته 2.27 درصد اعتبارات برای استان بوده که نشان می دهد 0.32 درصد اعتبارات بیشتری برای فعالیت های سواد آموزی استان دریافت کرده ایم.
مودی شهرستان گرمه با 94.8 درصد را دارای بالاترین درصد باسوادی و راز و جرگلان را با 79.47 درصد دارای کمترین میزان باسوادی دانست.
وی از افتتاح اولین مرکز یاد گیری در استان در روستای مرغزار شهرستان فاروج خبرداد که دراین مراکز مطالب آموزشی براساس نیاز بی سوادان این روستاها ارائه می شود.
وی از جذب 7 هزار و 798 بی سواد تا پایان آذر ماه امسال و تحقق 78 درصد اهداف خبر داد و گفت: در تلاش هستیم تا برای آموزش اولیاء تمدید صورت گیرد.
مودی افزود: درحال حاضر از سه هزار و 555 نفر از والدین بی سواد دانش آموزان 981 نفر جذب شده است.
وی همچنین به گلایه برخی مربیان و سواد آموزان در عدم پرداخت حق الزحمه ها اظهارکرد: هم اکنون در 5 شهرستان استان حتی یک ریال بدهکاری نداریم و صد درصد مطالبات پرداخت شده است.
وی افزود: درشهرستان های بجنورد، شیروان و مانه وسملقان نیز هم اکنون 50 درصد مطالبات پرداخت شده و مابقی نیز تا دهه فجر به صورت کامل پرداخت می شود.
انتهای پیام/ب