کشاورزی> در حالی که برخی از شبکههای مجازی و رسانهها از خروج چای سنواتی متعلق به بانک ملی از انبار و توزیع آن در بازار خبر داده بودند، رییس سازمان چای اعلام کرد که هیچ محموله چای سنواتی از انبارهای تحت نظارت کشور خارج نشده است، چرا که براساس مصوبه هیات وزیران، چای سنواتی فقط برای صادرات صنعتی میتواند خارج شود.
از سال ۱۳۷۸ تاکنون مساله چایهای سنواتی در کشور باقیمانده و همواره حاشیههای جدیدی برای آن طرح میشود، اما طی سالهای گذشته و در دولت یازدهم مصوب شد تا محمولهها چای سنواتی که دراختیار دستگاههای مختلف قرار دارند به هیچ وجه از انبارهای تحت نظارتشان خارج نشوند و تنها در صورت صادرات میتوانند به صورت پلمب از مبدا از انبارها خارج شوند.
این در حالی است که برخی شبکههای اجتماعی و رسانهها از خروج چای سنواتی در اختیار بانک ملی طی روزهای گذشته و توزیع آن در بازار چای داخلی خبر داده بودند، اما محمدولی روزبهان - رییس سازمان چای - در این باره گفت: چای سنواتی موجود در انبارهای کشور که هماکنون به حدود ۵۰ هزار تن میرسد به هیچ وجه از انبارهای کشور خارج نشده که بخواهد در بازار توزیع شود و براساس مصوبه هیات وزیران تنها با هدف صادرات صنعتی و پملپ و نظارت از مبدا توسط دستگاههای انتظامی، امنیتی و اطلاعاتی میتوان از انبارهای کشور خارج شود.
وی افزود: حدود ۳۰۰۰ تن چای سنواتی در اختیار بانک ملی در مزایده به فروش رسید که براساس شروط مزایده مقرر شد تا با کنترلهای وزارت اطلاعات و سازمان چای ضمن پلمب از مبدا نسبت به صادرات صنعتی و خروج آن از کشور اقدام شود.
رییس سازمان چای تصریح کرد: تاکنون همکاری مناسبی از سوی دستگاههای مختلفی از سوی گمرک، سازمان غذا و دارو، دستگاههای نظامی و انتظامی، وزارت اطلاعات و غیره با سازمان چای در راستای کنترل و نظارت بر چای سنواتی صورت گرفته بنابراین هیچ محمولهای نمیتواند در این شرایط از کشور خارج شود.
روزبهان گفت: از آنجا که چای سنواتی قابلیت مصرف انسانی ندارد نشت و توزیع آن در بازار داخلی میتواند عواقب و پیامدهایی برای سلامت انسان داشته باشد بنابراین همه دستگاههای متولی و ناظر در این زمینه نظارت خود را برای جلوگیری از نشت چای سنواتی در بازار داخلی تشدید کردهاند و هیچ محمولهای بدون نظارت دستگاههای متولی مانند سازمان چای از انبارهای کشور خارج نخواهد شد.
منبع:ایسنا