به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبربه نقل از خانه ملت، نمایندگان در نشست علنی امروز مجلس در بررسی گزارش کمیسیون تلفیق برنامه ششم توسعه کل کشور پس از اعمال تغییراتی با ماده 40 این لایحه با 139 رأی موافق، 3 مخالف و 10 ممتنع از مجموع 220 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
در اصلاحیه ماده 40 این لایحه آمده است که دولت به گونه ای برنامه ریزی کند که تا پایان سال آخر برنامه، بودجه سازمان ها و صندوق های بیمه گر اجتماعی مستقل شود و از محل بودجه عمومی اعتباری به آنها پرداخت نشود.
همچنین نمایندگان موارد حذف شده در این ماده را با 141 رأی موافق، 10 مخالف و 2 ممتنع از مجموع 222 نماینده حاضر در جلسه را به ذیل بند 8 ماده 7 لایحه برنامه ششم توسعه انتقال دادند.
بنابراین پس از اصلاح صورت گرفته فراز اول ماده 40 لایحه برنامه ششم که شامل این موارد است به ذیل بند 8 ماده 7 لایحه برنامه ششم منتقل شد:
همه تصویب نامه ها، بخشنامه ها، دستورالعمل ها و همچنین تصمیمات و مصوبات هیئت های امنا و مقامات اجرایی و مراجع قوه مجریه به استثنای احکام محاکم قضایی که متضمن بار مالی برای صندوق های بازنشستگی یا دستگاه های اجرایی و دولت باشد درصورتی قابل اجراست که بار مالی ناشی از آن قبلاً محاسبه و در قوانین بودجه کل کشور و یا بودجه سالانه دستگاه یا صندوق ذیربط تأمین اعتبار شده باشد.
در غیر این صورت عمل مراجع مذکور در حکم تعهد زاید بر اعتبار است و مشمول پرداخت از سوی دستگاه یا صندوق های مربوط نخواهد بود. دستگاه ها و صندوق های مربوط مجاز به اجرای احکام مقامات اجرایی و مراجع قوه مجریه که بار مالی آن تأمین نشده است، نیستند.
اجرای احکام یاد شده فقط درحدود منابع مذکور ممکن است در هر حال تحمیل کسری بودجه به دولت و دستگاه های اجرایی و صندوق ها غیرقابل پذیرش است. مسئولیت اجرای این بند به عهده رؤسای دستگاه ها و صندوق ها و مدیران و مقامات مربوط است.