به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان، علی یزدانی، در نشست خبری با خبرنگاران اظهار کرد: تاکنون 342 میلیارد تومان تسهیلات در قالب 1642 قرارداد از محل صندوق پرداخت تسهیلات به بنگاههاى کوچک و متوسط پرداخت شده است.
وی با اشاره به اینکه این میزان تسهیلات از شهریور سال 92 تا شهریور سال 95 پرداخت شده است، ادامه داد: به واسطه آن 134 هزار نفر اشتغال در کشور ایجاد شده است.
یزدانی با بیان این امر که مهمترین وظایف سازمان صنایع کوچک توسعه بازار و صادرات، ساماندهی بنگاههای کوچک و متوسط، کمک به توسعه مدیریت و عملیات و ایجاد توسعه زیرساختهای صنعتی است، گفت: تا شهریور سال 92، 922 شهرک و ناحیه صنعتی در کشور وجود داشت، اما در 40 ماه دولت یازدهم این رقم به 958 عدد رسید.
وی افزود: از مجموع مناطق ویژه اقتصادی در کشور این سازمان مجری 9 منطقه است که 7 مورد آن در حال بهرهبرداری است و در 2 استان نیز با انجام کارها به بهرهبرداری خواهد رسید.
یزدانی در ارتباط با تفاهمنامههای امضا شده با کشورهای خارجی، خاطرنشان کرد: در سالجاری با 4 کشور آلمان، بوسنی و هرزگوین، بلغارستان و ترکیه تفاهمنامه امضا کرده که در سالهای گذشته نیز کرهجنوبی، پاکستان و چین به عنوان شرکای ایران در حوزه صنعت حضور داشتهاند.
به گفته معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، اشتغال در مناطق روستایی در دستور کار این سازمان قرار دارد که یکی از راههای رسیدن به آن توسعه تولید پوشاک در این مناطق است.
یزدانی به حمایتهای صورت گرفته از صنایع کوچک اشاره کرد و گفت: در 500 شهرک افزایش قیمت نداریم و با توجه به تخفیفات اعمال شده در مواردی تا 90 درصد تخفیف نیز به صنایع داده میشود.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی در ادامه به سهم 30درصدی شهرکهای صنعتی از محل عوارض شهرداریها در داخل همین شهرکها اشاره کرد و ادامه داد: از محل این اعتبار، ایجاد زیرساختها و روساختهای لازم در شهرکهای صنعتی در دستور کار قرار میگیرد.
وی در انتها با بیان اینکه براساس مصوبات ستاد اقتصاد مقاومتی، بانکها مجاز نیستند تسهیلات فعلی را برای تسویه بدهی قبلی در نظر بگیرند، گفت: تسهیلات پرداخت شده به صنایع کوچک با تسهیلات بنگاههای زودبازده تفاوت دارد و از همین رو نظارت بر روی آن سادهتر خواهد بود.
در ادامه فرشاد مقیمی، معاون سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی در ارتباط با طرح رونق بنگاههاى اقتصادى کوچک و متوسط گفت: طرح رونق به منظور خروج صنایع از رکود ایجاد شده و تاکنون 58 هزار و 999 نفر در سامانه بهینیاب ثبتنام کردهاند که از این تعداد بیش از 46 هزار واحد صنعتی بوده و 12 هزار مورد از این طرحها در دست اجراست.
وی سهم ثبتنامکنندگانی که در داخل شهرکهای صنعتی قرار دارند را بیش از 11 هزار مورد عنوان کرد و ادامه داد: تا به امروز 10هزار واحد و طرح صنعتی تسهیلات دریافت کردهاند که اعتبار آن حدود 7200 میلیارد تومان میشود.
مقیمی با بیان این که سهم شهرکهای صنعتی را 2151 مورد دریافت تسهیلات است اظهار کرد: در حال حاضر سهم این بنگاه ها حدود 2600 میلیارد تومان بوده که پرداخت این تسهیلات زمینه افزایش بیش از 5میلیون دلاری صادرات را فراهم کرده است.
وى در پاسخ به سوال خبرنگار میزان در ارتباط با ظرفیت فعال واحدهاى کوچک و متوسط، گفت: در حال حاضر به غیر از واحدهاى صنعتى تعطیل اکثر واحدها با ظرفیت بین ٣٠ تا ١٠٠درصد به فعالیت خود ادامه مىدهند.
انتهاى پیام/