استقبال کم از فیلم «یتیم خانه ایران» مایه آبروریزی است/ فقط ادعا داریم با تهاجم فرهنگی مبارزه می‌کنیم

معاون فرهنگی شهردار مشهد گفت: زمانی که محصولی فرهنگی در حد فیلم «یتیم خانه ایران» ساخته می‌شود، استقبال به قدری کم است که در سه هفته اکران خود تنها توانست ٣٠٠میلیون تومان بفروشد.
  • دوشنبه 6 دی 1395 ساعت 13:57

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مشهد پیام، وحید جلیلی در مراسم معارفه و تقدیر از مساجد برتر شهر، ضمن تاکید بر روایات اسلامی در خصوص اهمیت مسجد گفت: اگر ما دنبال هدایت و راهبرد هستیم، قرآن راه را به ما نشان داده که دنباله‌روی مومنان باشیم، کسانی که به خداوند ایمان دارند و نماز به پا می‌دارند و از مالشان انفاق می‌کنند. اگر با دقت نگاه کنیم، همه این موارد در مسجد جمع است.

وی با اشاره به موفقیت‌هایی که هر مسجد در محدوده خودش دارد، عنوان کرد: مجموعه موفقیت‌های مساجد یک مدل بسیار راهگشای موفق را پیش چشم ما می‌گذارد، چرا که هر مسجد ایده‌ای متفاوت و تازه دارد و می‌توان اجرای آن را در مساجد دیگر سطح شهر مشهد عملیاتی کرد که اگر این روند به طور مستمر انجام شود، شهر گلستان می‌شود.


وی با بیان اینکه برای بیشترکردن هم‌افزایی بین مساجد کارهای زیادی می‌توان انجام داد، تصریح کرد: برای نمونه، طرحی در یکی از مساجد شهر مبنی ‌بر طرح «خادم افتخاری» اجرا می‌شود که اگر این طرح در هزار مسجد مشهد فراگیر شود، خواهید دید که چه جریان و موج واقعی اجتماعی‌ در این شهر به وجود می‌آید.


معاون فرهنگی و اجتماعی شهردار مشهد در بیان نمونه دیگری از اقدامات مسجدی‌ها در راستای گفتمان‌سازی برای بهره‌مندی بیشتر از مساجد، ادامه داد: برای برخی مساجد یک کانال ایجاد کرده‌اند که خودش ظرفیت تولید محتوای بزرگی را در اختیار قرار می‌دهد.


ضرورت هم‌افزایی بین مساجد محلات مشهد
جلیلی هدف طرح‌های مسجدی را هم‌افزایی میان اقشار مختلف محله دانست و گفت: یکی از اهداف مساجد همین گرد هم آمدن و هم‌افزایی مومنان است؛ بسط هم‌افزایی می‌تواند اتفاقات بزرگی را در فضای شهری رقم بزند.

در عین حال، هم‌افزایی فقط نباید در یک مسجد اتفاق بیفتد و فقط مردم یک محله گرد هم جمع شوند، بلکه باید بین مساجد این اتفاق بیفتد و حتی فراتر از آن، بین کل نهادهای مسجدمحور نیز هم‌افزایی ایجاد شود.


وی در بخش دیگری از سخنانش از مسجدی‌ها خواست که به ضرورت عملیات‌های مشترک توجه کنند و افزود: مشابه این سنگرهایی که شما دارید در آن خدمت می‌کنید در کل کشور زیاد است؛ فقط در مشهد حدود هزار سنگر وجود دارد که هرکدام مرتبه‌ای دارد و شاید در کل کشور ٧٠ یا٨٠ هزار مسجد داشته ‌باشیم. اگر همه این‌ها یک عملیات مشترک انجام دهند، می‌توانند در همه کشور تاثیرگذاری شگرفی داشته‌باشند.


وی بیان کرد: هر ماه یک عملیات مشترک توسط مساجد فعال انجام شود. ببینید چه موج انرژی‌ای را به ما باز می‌گرداند و بعد مشاهده می‌کنید که چقدر بی‌شماریم. این عملیات‌های مشترک حتی می‌تواند بر رده‌های دیگر جبهه انقلاب تاثیر بگذارد و به آن‌ها هم انرژی بدهد.


جلیلی به دغدغه‌های مقام معظم رهبری در رابطه با فعالیت‌های اجتماعی اشاره کرد و خطاب به فعالان مسجدی گفت: مساجد قلب جامعه اسلامی‌اند. شبکه‌ای عظیم از تجربیات در اختیار مساجد است که باید به اشتراک گذاشته‌شود. این تجربیات را با یکدیگر در میان بگذارید و بسط دهید. از نهادهایی مانند شهرداری، آستان قدس، امور مساجد و سازمان تبلیغات اسلامی و هر نهاد مرتبط دیگر هم مطالبه‌گری داشته‌باشید.


فقط ادعا داریم با تهاجم فرهنگی مبارزه می‌کنیم
جلیلی استقبال کم از فیلم «یتیم‌خانه ایران» را مثال زد و گفت: چقدر باید سرمایه‌گذاری فرهنگی بشود تا مثل فرج‌ا… سلحشور یا ابوالقاسم طالبی به عنوان فرمانده جنگ نرم تربیت شود و چقدر باید امکانات بگذاریم تا فیلمی مانند یتیم‌خانه ایران ساخته‌شود؟ اما وقتی این شرایط ایجاد می‌‌شود و محصولی فرهنگی در حد این فیلم ساخته می‌شود، استقبال ده‌ها هزار فعال فرهنگی به قدری کم است که این فیلم در سه هفته اکران خود تنها توانست ٣٠٠میلیون تومان بفروشد. این مایه آبروریزی است.


وی ادامه داد: همه هم ادعا داریم که با تهاجم فرهنگی مبارزه می‌کنیم، اما از فرصت‌ها استفاده نمی‌کنیم. بعضا باید غیرتی شویم و یک کار جمعی انجام دهیم. «واعتصموا بحبل‌ا…» شویم تا عملیاتی گسترده و فراگیر انجام شود.


معاون فرهنگی و اجتماعی شهردار مشهد در پایان سخنانش خاطرنشان کرد: در مدتی که در فضای مدیریت شهری بودم، با یک وجه دیگر از فضای فرهنگی آشنا شدم. پیمانکاری خسارات زیادی به فرهنگ انقلاب زده‌است. باید برگردیم به سمت همین بچه‌مسجدی‌ها، کسانی که در مساجد فعالیت می‌کنند و خوش‌انگیزه‌اند و با روحیه کار می‌کنند. اگر قرار باشد اتفاقی در فضای فرهنگی، اجتماعی و اقتصاد مقاومتی رقم بخورد، به دست بچه‌مسجدی‌ها رقم خواهدخورد، همان‌طور که در دهه۶٠ هم همین‌طور بود و جنگ و اقتصاد و مسائل جامعه را بچه‌های مسجد اداره کردند.

 

انتهای پیام/


ثبت نظر

ارسال