جواد لاریجانی: اتهامات به قوه قضائیه و رهبری اتفاقی نیست

معاون امور بین الملل قوه قضائیه با بیان اینکه تهاجم علیه قوه قضاییه، رهبر و ملت اتفاقی نیست، گفت: نفاق در عمل سیاسی منجر به خروج از دین می‌شود و این چرخه انحراف تا خروج مصداق کامل بغی است.
  • پنجشنبه 9 دی 1395 ساعت 13:55
صراط: معاون امور بین الملل قوه قضائیه با بیان اینکه تهاجم علیه قوه قضاییه، رهبر و ملت اتفاقی نیست، گفت: نفاق در عمل سیاسی منجر به خروج از دین می‌شود و این چرخه انحراف تا خروج مصداق کامل بغی است.

به گزارش تسنیم از اصفهان، صبح امروز مراسم نکوداشت 9 دی با حضور معاون امور بین الملل و دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه محمد جواد لاریجانی در تالار شهید بهشتی دادگستری اصفهان برگزار شد.

ابتدای جلسه احمد خسروی وفا رئیس کل دادگستری اصفهان در این مراسم اظهار داشت: 9 دی ماه روز بصیرت است و این روز تا ابد در نظام جمهوری اسلامی خواهد درخشید چراکه در 9 دی ماه سال 88 مردم سراسر کشور و به ویژه مردم اصفهان در یک روز زودتر یعنی 8 دی ماه ثابت کردند مردمی علوی، حسینی و ولایت مدار هستند.

وی افزود: مردم در این روز نشان دادند صاحب بصیرت‌اند و قادرند دوست را از دشمن تشخیص دهند، آن‌ها فتنه را به درستی شناختند و فهمیدند به همین جهت با تمام وجود پا به عرصه  میدان گذاشتند و توطئه دشمن و استکبار جهانی که در راس آن آمریکا قرار داشت را خنثی کردند.

رئیس کل دادگستری اصفهان با بیان اینکه انقلاب توسط بصیرت مردم تا ابد مورد حمایت خواهد بود، تصریح کرد: دشمن نادان فکر می‌کند با اقداماتش کشور ما را دچار مشکل خواهد کرد درحالیکه نمی‌‌دانست بصیرت مردم، انقلاب را تا ابد حمایت خواهد کرد.

وی ادامه داد: سران فتنه اقدامات زشتی انجام دادند که برای همیشه در تاریخ ثبت شد؛ هنجار شکنی آن‌ها نه تنها اهانت به مسجد و حسینیه و بیرق و علم سیاه عزای ابا عبدالله(ع) بود بلکه بی‌حرمتی‌شان تا حدی ادامه یافت که در روز عاشورا که یکی از مقدس‌ترین روزها نزد شیعیان است، هلهله کنان و کف و سوت زنان پا در میدان گذاشتند.

خسروی وفا خاطرنشان کرد: آن‌ها فکر کردند با اینگونه اقدامات می‌توانند به هدف مورد نظر خود برسند و از طرفی هم رئیس حمهور آمریکا و نخست وزیر او و رئیس اسرائیل تمام قد از آن‌ها حمایت کرد لیکن ننگ ابدی باد بر سران فتنه و کسانی که حرمت شکنی کردند و درود ابدی باد بر کسانی که بصیرت داشتند و طبق سخنان رهبر انقلاب را الی الابد بیمه کردند.

در ادامه محمد جواد لاریجانی معاون امور بین الملل قوه قضاییه پیرامون موضوع جریان فتنه، قانون گریزی، پیامدهای سیاسی و قضایی گفت: همواره یکی از نکاتی که رهبری در سخنرانی‌های خود یادآور می‌شوند این است که به سیستم قضایی مبتنی بر مکتب اهل بیت(س) و فقه جعفری باشد مفتخریم و حقوق بشر نیز باید همین گونه باشد و این روش نه تنها در داخل کشور بلکه در دنیا باید معرفی شود و نباید از معرفی آن خجالت کشید.

وی با اشاره به توجه به نعمات الهی افزود: توجه به نعمت‌های الهی ذهن را ساماندهی می‌کند لذا باید دقت کرد خداوند نعماتش را به صورت کلی به انسان اعطا کرده نه اینکه تک به تک به او نعمتی دهد و در همین راستا فرموده برخی نعمت‌ها در نزد شما ناپیداست و در نگاه اول متوجه آن‌ها نمی‌شوید.

معاون امور بین الملل قوه قضائیه با بیان اینکه مهم‌ترین نعمتی که انسان‌ها از آن غافل هستند نعمت بودن و وجود داشتن است، اضافه کرد: هستی یافتن و بودن اولین رحمت الهی است که شامل حال انسان‌ها شده ولی احساس نمی‌شود به دنبال این مورد، انسانیت است چراکه ما انسان شدیم و از قدرت نطق و اراده برخوردار گشتیم و چون صاحب این موارد شدیم سعادت و شقاوت یافتیم.

وی هدایت را سومین نعمت بزرگ خداوند نام برد و بیان کرد: خداوند متعال در اعطای این نعمت و انجام آن بسیار مصر بود و از تعداد پیامبران و امامان اصرار خداوند بر هدایت مردم پیدا است.

لاریجانی با اشاره به روایتی از پیامبر اکرم(ص) اظهار داشت: این حضرت(ص) فرموده‌اند در طول صباح و مساح خود بایستی 4 تشکر ویژه از خداوند داشته باشید اول به خاطر اینکه خودش را به ما معرفی نمود، دوم به این علت که ما را هدایت کرد، سوم به این خاطر که رزق ما را در دست خود قرار داد درحالیکه امروز بسیاری از مردم جهان برای کسب روزی به بردگی گرفته می‌شوند و چهارم به این خاطر که پوشاننده عیوب است.

وی افزود: انسان همواره باید قدرشناس باشد و در مکتب اهل بیت(س) تدین ما بر این مسلک است و امروزه همه مسلمانان تفاوت اسلام در مکتب اهل بیت(س) با مکتب غیر اهل بیت(س) را می‌دانند.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه با اشاره به ویژگی‌های اسلام در مکتب اهل بیت(س) گفت: تاکید بر بصیرت اولین ویژگی اسلام است به صورتی که دعوت به خداوند محوریت اسلام در بصیرت قرار گرفته و آن هم بصیرتی که مبتنی بر تفقه در دین است لذا پایه بصیرت در مکتب اهل بیت(س) تفقه در دین بوده و تفقه هم مبتنی بر استنباط احکام بر اساس ثقلین بوده و این موارد تشکیلاتی است که بصیرت را در این مکتب ساماندهی می‌کند.

وی اقامه دین را دومین ویژگی اسلام در مکتب اهل بیت(س) دانست و تاکید کرد: در مکتب اهل بیت(س) دین مقوله‌ای داشتنی و مانند کالا نیست و در اصل اقامه دین مد نظر است که البته اقامه دین هم با دین داری معمولی دارای وجه تمایزاتی است برای مثال اگر اقامه دین فقط منحصر به نماز و روزه و امور شخصی باشد این دیگر تفرقه نیست بلکه تنوع در اجرای آن است که تنوع داشتن هم بد نیست اما سران فتنه و مخالفین می‌گویند دین بر زندگی خصوصی افراد حاکم است و دولت باید سکولار و منفک از دین باشد.

لاریجانی خاطرنشان کرد: دروغ‌ها و اتهاماتی که علیه قوه قضاییه وارد می‌کنند نیز توسط عوامل دروغ پراکنی و کسانی صورت می‌گیرد که در قبال دریافت مبالغی پول به دروغگویی روی می‌آورند و این قبیل افراد از زمان پیامبر(ص) وجود داشته‌اند و امروز هم با استفاده از وسایل مختلف ارتباطی حضور دارند.

وی اظهار داشت: در اقامه دین باید موردی باشد که سبب ناراحتی مشرکین شود لیکن در اقامه دین رکن اصلی آن ولایت است که مشروعیت را به دنبال دارد که این مورد نیز خود دارای 4 وجه است.

معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه با بیان اینکه ولایت بدین معنی که حاکمی مشروع باشد و اگر شرع او را تایید کرد مردم باید از وی حمایت کنند و این حمایت برای آن‌ها دارای اجر و ثواب است درحالیکه اگر ولی نامشروع بود حمایت از او هم امری حرام است، افزود: شیعه پیرو اهل بیت(س) نسبت به حاکمیت حساس است و این امر آغاز بیداری سیاسی است زیرا اولین دغدغه برای شیعه مسئله ولایت است.

وی اضافه کرد: ضابطه دوم مشروعیت است و تاسیس حکومت هم یکی از ارکان اقامه دین است برای همین در قرآن مجید آمده که در امر حکومت با یکدیگر تفرقه نکنید، ملاک مشروعیت نیز در مکتب اهل بیت(س) اینگونه آمده که سیطره در دست خدا، نبی اکرم و اولیاء الله و در زمان غیبت هم به دست ولی فقیه است.

لاریجانی با اشاره به مفهوم ولایت در مکتب اهل سنت تصریح کرد: لازم است شیعیان برای تبلیغ تفکرات اسلامی مقارن با اهداف و اقدامات اهل سنت عمل کنند برای نمونه شاطبی یکی از علمای بزرگ اهل سنت در مورد سیطره حکومت مشروع می‌گوید باید تمامی مردم حاکم را تایید کنند سپس علما و اهل عقل او را تایید کنند همچنین حاکم جدید مورد تایید حاکم فعلی نیز باشد و حاکم جدید عملا مسلح شده و حکومت را به دست گرفته باشد و تنها مقاصد شیعه را بشناسد و رعایت کند، در این راستا منطقشان هم تقدیر الهی است.

وی بیان داشت: رای مردم در تاسیس این حکومت حایز اهمیت است اما مشروعیت سیطره خود را دارد لذا زمانی که داعش مدعی حکومت می‌شود علمای سنت قادر به رد او نیستند چون می‌گویند به دنبال مقاصد شیعه و پیرو اهل بیت(س) است.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه ضابطه سوم بصیرت الهی را دانستن مصداق ولی مشروع برشمرد و گفت: برای اقامه دین باید مصداق ولی مشروع را بدانی و اگر نداسته از دنیا رفتی به مرگ جاهلی مرده‌ای به دنبال این مهم ضابطه دیگر مطرح می‌شود که حمایت از ولی فقیهی است که مصداق او را می‌دانی چراکه اطاعت و حمایت از جمله حقوق ولی فقیه در جامعه است.

وی با اشاره به روایتی از امام باقر(ع) درباره دروغ اظهار داشت: دروغ‌هایی است که اگر کسی گفت از حنفیه خارج می‌شود از جمله اینکه چیزی که در اسلام نیست را به آن نسبت دهید، دیگری ولی که حق او ولایت است را کتمان کنید و بگویید دیگری است و دیگر اینکه علیه ولی و حق او تجاوز شود و شما ضمن داشتن علم به آن ساکت بمانید.

لاریجانی ادامه داد: البته فقها آگاهی را شرط دروغ گفتن می‌دانند اما در این موارد قائل‌اند چه بدانی و چه ندانی عین دروغ است و حتی اگر از سر اشتباه هم این موارد را رعایت کردی پذیرفتنی نیست و درست همین مورد نیز در نظر کفار و دشمنان پررنگ است.

وی با بیان اینکه انقلاب اسلامی حادثه‌ای است که مولود 2 حرکت اجتماعی بود، خاطر نشان کرد: تلاش مردم برای بنای نظام مدنی سیاسی بر اساس اسلام مکتب اهل بیت(س) و نهضت جهانی احیای اسلام که در جواب افرادی که معتقد بودند اسلام دینی است قدیمی گفته شد.

معاون امور بین الملل قوه قضائیه ادامه داد: برخی دیگر مانند بازرگان معتقد بودند دین و اسلام مربوط به زندگی خصوصی افراد است و در امور دولتی کارآمد نیست درصورتی که اگر چنین بود تمامی احکام معاملات و حدود و غیره باطل است، اسلام در مکتب اهل بیت(س) دین جامعی است که شامل حکومت هم می‌شود.

وی افزود: برخی دیگر هم با اشاره به احکامی چون قصاص، رجم، اعدام وغیره که در احکام اسلامی آمده آن را دینی خشن می‌دانستند که در دست اعراب بوده  درحالیکه اسلام رحمت للعالمین و جهان شمول است.

لاریجانی با اشاره به پیشرفت‌های ایران در منطقه گفت: زمانی که نهضت ملت برای جامعه اسلامی شروع شد همه پیش‌بینی کردند ما پیشرفت نمی‌کنیم و عقب افتاده می‌مانیم، اما پس از مدتی در منطقه و خاورمیانه به کشوری پیشرفته در علوم و فنون و امور مدنی تبدیل شدیم که برای دشمنان سخت گران تمام شد برای همین برای مشرکان اقامه دین سم مهلکی است که در طول این 37 سال علیه آن اقدام کرده و می‌کنند.

وی ‌بیان کرد: بنای نظام اسلامی تفکر اسلامی است لذا باید فتنه را درست فهمید آن هم نه به خاطر انتقام گیری بلکه به این خاطر که بدانیم با افرادی که دچار انحراف شدند چگونه برخورد کنیم چه بسا گاهی تبری جستن امری دشوارتر از تولی است.

وی تصریح کرد: فتنه، کودتایی به تمام معنا بود که با مشارکت دشمنان و جریانات داخلی برای ساقط کردن تجارب ملت انجام گرفت البته جای سئوال است چرا در داخل کشور کسانی که برای انقلاب زحمت بسیاری کشیدند دچار انحراف و ایستادگی در مقابل ولی مشروع شدند.

لاریجانی در پاسخ به سئوال خود اظهار داشت: انحراف در فکر دینی عامل اصلی است برای همین باید همیشه به خدا پناه ببریم چرا که جریانات منحرف داخلی اعتقادشان است که دین مربوط به مسائل شخصی افراد بوده و اسلام حکومت ندارد چون حکومت باید سکولار و عرفی باشد لذا در امر به معروف و نهی از منکر را نیز فضولی در کار دیگران می‌دانند.

معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه ادامه داد: این تفکر اساس یک استنباط غلط از دین بود که منجر به نفاق در عمل سیاسی شد، بازرگان هرچند منحرف در دین بود، اما منافق نبود چراکه صادقانه و مستقیما می‌گفت که این مورد را قبول ندارد اما گروهی از مخالفان این صداقت را ندارند.

وی با بیان اینکه ممکن است انحراف از دین دامن‌گیر اصول‌گرایان نیز شود، تاکید کرد: نفاق در عمل سیاسی منجر به خروج از دین و عرصه می‌شود و این چرخه انحراف تا خروج مصداق کامل بغی است که ممکن است دامنگیر اصولگرایان و به طور خاص کسانی که قائل به تلاش برای اقامه دین هستند نیز شود.

لاریجانی استحکام و ماندگاری ملت و دشمن شناسی آنان را از جمله درس‌های فتنه 88 برشمرد و گفت: نقش ولی امر شجاع، اعتماد مردم به او و نقش ویژه قوه قضاییه و سپاه در این مورد عیان است و تمامی این موارد عواملی است که سرکوبی فتنه را به همراه داشت.

وی خاطرنشان کرد: دشمن یک توهم نیست بلکه یک حقیقت است و اتهامات به قوه قضاییه، تهاجمات علیه ملت و رهبری و غیره اتفاقی نیست.

ثبت نظر

ارسال