یکسان‌سازی نرخ ارز از زبان رئیس کل بانک مرکزی

رئیس کل بانک مرکزی با تاکید بر اینکه در دو - سه روز اخیر روند کاهشی نرخ ارز شروع شده است و ادامه می‌یابد، آخرین وضعیت یکسان سازی نرخ ارز را تشریح کرد.
  • شنبه 11 دی 1395 ساعت 14:22
به گزارش خبرگزاری صداو سیما ، ولی الله سیف پس از پایان نشست ویژه جلسه بررسی التهاب بازار ارز در کمیسیون اقتصادی درباره طرح معرفی فروشندگان عمده ارز به سازمان امور مالیاتی گفت: سازمان امور مالیاتی عموماً از بانک مرکزی به موجب قانون و از طریق مرکز اطلاعات بانکی می تواند حساب های پرترافیک و حساب هایی را که مرتبط با فعالیت های مختلف است کنترل کند لذا روند حجم عملیات هر حساب می تواند عاملی باشد برای اینکه سازمان امور مالیاتی بتواند دقت پیدا کند که آیا صاحبان این حساب ها اظهارنامه مالیاتی را به موقع ارائه کرده اند یا خیر و عاملی می شود برای ممیزان مالیاتی تا بتوانند این مسیر را دنبال کنند.
 

 
وی درباره اینکه برخی از عمده فروشندگان ارز دلال هستند، وضعیت این افراد چگونه خواهد بود افزود: ما با حساب های بانکی پرترافیک مواجه هستیم و اگر کسی فردی را اجیر کرده است و در بازار فعالیت انجام می دهد، بر یک حسابی متمرکز می شود و براساس آن حساب عمل خواهد شد.
 
رئیس کل بانک مرکزی درباره یکسان سازی نرخ ارز نیز گفت: یکسان سازی نرخ ارز یک روندی است که در بلندمدت اقتصاد ما الزام آور می کند که حتماً باید عملیاتی شود و تردیدی در آن نیست.
 
وی افزود: در گذشته بنده اظهارنظرهایی کرده ام منتها بیان بنده را جور دیگری تعریف کرده اند، همیشه بیان من این بوده است که برای یکسان سازی نرخ ارز نیاز به اطمینان از پیش نیازهایی برای این موضوع وجود دارد که یکی از آن پیش نیازها ارتباطات بانکی مناسب در حد نیاز برای جا به جایی و تسویه حساب های بین المللی است.
 
سیف گفت: این موضوع در حال حاضر نسبت به قبل از برجام خیلی شرایط مناسب تری دارد و این کار، مقداری پیشرفت کرده است و ما جلو رفته ایم و اقدامات ما خوشبختانه نتایج مثبتی هم داشته است و در آینده هم پیدا خواهد کرد و در یک مقطعی اعلام خواهیم کرد که ارز یکسان داریم و این مسیر مقداری از آن طی شده است و در آینده هم دنبال خواهد شد و مردم نیز اطلاع خواهند یافت.
 
وی درباره مصوبه مجلس درخصوص بخشش جریمه تسهیلات زیر 100 میلیون تومان افزود: بانک مرکزی در حال حاضر دچار یک معضل است تا مکانیزم اجرای این مصوبه به چه صورت باشد تا آن را عملیاتی کند.
 
سیف گفت: در جهت تسهیل این امر و تأمین خواسته نمایندگان جلساتی را با مدیران عامل بانک ها برگزار کردم و از آنها خواستم بدون مطالبه مابه التفاوتی از بانک مرکزی حداکثر اختیارات خودشان را برای تحقق این امر به کار بگیرند و آنها نیز این قول را داده اند و امیدواریم این مسئله به نحو مطلوبی جمع بندی شود.
 
رئیس کل بانک مرکزی افزود: این کار شروع شده است.

 * روند کاهشی نرخ ارز شروع شده است
 رئیس کل بانک مرکزی التهاب بازار ارز را افزایش تقاضای فصلی خواند و اظهار داشت: در دو، سه روز اخیر روند کاهشی نرخ ارز شروع شده است.
 
ولی الله سیف پس از پایان جلسه ویژه کمیسیون اقتصادی برای بررسی «التهاب بازار ارز» به خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: با دقت نظر و اقداماتی که بانک مرکزی انجام داده است روند کاهشی نرخ ارز ادامه پیدا می کند.
 
وی تصریح کرد: اصولاً روش بانک مرکزی این است که در اینگونه مقاطع ترجیح می دهد کمتر صبحت کند و اقداماتش نهایتاً به جایی برسد که کسانی که سفته بازی کرده اند از این بازار سود نبرند.
 
سیف ادامه داد: مطمئناً در شرایط حاضر هم این وضعیت پیش بینی می شود و کسانی که با اهداف سفته بازانه و کسب سودهای موقت این کار را می کنند حتماً خسارت و ضرر می بینند.
 
رئیس کل بانک مرکزی اظهار داشت: نرخ ارز در شرایط موجود نرخ واقعی خودش نیست و اقتصاد ما متغیرهای اقتصادی، شرایط دیگری را توضیح می دهد که ان شاءالله در روزهای آینده شاهد روند نزولی نرخ ارز خواهیم بود.
 
* پور ابراهیمی به نقل از سیف: نرخ ارز در روزهای آینده به کمتر از 3800 تومان می رسد
رئیس کمسیون اقتصادی مجلس ضمن امیدواری به جمع بندی نهایی جلسه امروز این کمیسیون با مسئولان اقتصادی دولت در خصوص مدیریت بازار ارز، گفت: پیش بینی آقای سیف این بود که در روزهای آینده نرخ دلار  به کمتر از 3 هزار و800 تومان خواهد رسید.

 محمد رضا پورابراهیمی در گفتگو با خبر نیمروزی سیما در خصوص جلسه پیش از ظهر این کمیسیون با اعضای اقتصادی دولت، تصریح کرد: در هفته های اخیر شاهد التهاباتی در حوزه بازار ارز بودیم که نگرانی هایی را در فضای اقتصادی کشور ایجاد کرد، لذا امروز جلسه ویژه ای در کمیسیون اقتصادی مجلس در خصوص این موضوعات با حضور رئیس کل بانک مرکزی و همچنین وزیر اقتصاد و دارایی تشکیل شد.
 
وی افزود: در ابتدا دلایل افزایش نرخ ارز و همچنین التهابات اخیر مورد بررسی قرار گرفت که بیشترین مباحث مربوط به مسائل حوزه اقتصادی و بخشی نیز مربوط به فضای روانی در این باره بود.
 
پورابراهیمی ادامه داد: تغییرات مرتبط با برابری ارزش واحد پول دلار در مقابل ارزهای خارجی، تقاضاهای فصلی،عدم ارائه ارزهای ناشی از فروش محصولات شرکت های پتروشیمی در طول هفته های اخیر و همچنین تقاضای کاذب در بازار ارز که امروز به این موضوعات دامن زده است از جمله اهم مواردی بود که در جلسه امروز کمیسیون اقتصادی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
 
رئیس کمسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: مقرر شد اقداماتی انجام  و تصمیماتی اتخاذ شود که یکی از آن تصمیمات استفاده از ظرفیت یکسان سازی نرخ ارز برای ایجاد بورس ارز در اقتصاد کشور بود.
 
وی خاطرنشان کرد: ایجاد بورس ارز به کاهش تفاوت نرخ ارز مبادله ای و آزاد که امروز سبب توزیع رانت عجیبی در اقتصاد کشورشده است،کمک خواهد کرد.
 
پورابراهیمی همچنین استفاده از ظرفیت پیمانهای پولی دو یا چند جانبه را از جمله موضوعات مهم این جلسه خواند و گفت: استفاده از کارتهای  بانکی بین کشور ما و سایر کشورها نیز ظرفیت جدیدی است که می تواند مورد نظر قرار گیرد .
 
وی موضوع مداخله جدی تر بانک مرکزی در بازار ارز را از موارد مهم مورد بحث در جلسه امروز این کمیسیون خواند و تصریح کرد: خوشبختانه جمع بندی نهایی بر این شد که بر اساس اظهار نظر رئیس کل بانک مرکزی این نوسانات در روزهای اخیر کنترل شده است  و پیش بینی
 
آقای سیف بر این بود که در روزهای آینده نرخ ارز به کمتر از 3هزار و800 تومان خواهد رسید.
 
وی افزود: این خبر خوبی برای کاهش التهابات در بازار ارز است و خوشبختانه توافق خوبی بین کمیسیون اقتصادی مجلس و دولت انجام شده است تا شرایط امروز در افزایش قیمت جهانی نفت،  افزایش منابع ارزی کشور  و همچنین افزایش مقدار فروش نفت طی ماههای
اخیر نسبت به سالهای گذشته بتواند به حوزه تصمیمات مرتبط با بازار ارز کمک کند.
 
وی در ادامه  موضوع مدیریت غیر رسمی مصارف ارزی در اقتصاد کشور را دیگر بحث این جلسه عنوان کرد و گفت: اکنون میزان منابع مصرفی در بازار غیر رسمی کشور حدود 20 و اندی میلیارد دلار است که عمدتا به کالای قاچاق اختصاص می یابد لذا یکی از ضررهای کالای قاچاق به بخش های مختلف در حوزه بازار ارز است که مدیریت منابع و مصارف ارزی ما و همچنین تراز بازرگانی ما را دچار چالش می کند.
 
وی در خاتمه خاطر نشان کرد:خوشبختانه امروز جمع بندی خوبی در خصوص مدیریت بازار ارز در کمیسیون اقتصادی اخذ شد.

ثبت نظر

ارسال