به گزارش نمایه بانک ، به نقل از روابط عمومی بیمه اتکایی امین ، سید مصطفی کیایی در نشست خبری با اصحاب رسانه به تشریح عملکرد سال مالی 96 شرکت بیمه اتکایی امین پرداخت و گفت: حق بیمه قبولی امسال شرکت 471 هزار و 472 میلیون ریال بوده که در مقایسه با سال قبل 43 درصد رشد داشته است. البته رشد حق بیمه ملاک خوب کار کردن نیست بلکه ارزیابی و مدیریت ریسک و در نهایت سودآوری فنی شرکت، مهم ارزیابی می شود که بحمداله در سودآوری عملیات فنی شرکت موفق بوده ایم.
وی اظهار داشت: حق بیمه واگذاری شرکت 52 هزار و 582 میلیون ریال با 20 درصد رشد نسبت به سال قبل بوده که بابت پوشش اتکایی ریسکهای پذیرفته شده توسط شرکت پرداخت شده است لازم به ذکر است که قرارداد واگذاری مجدد به لیدری بیمه مرکزی است که بخشی عمده آن به شرکتهای بیمه داخلی و بخشی به شرکتهای خارجی واگذار شده است. باید این نکته را در نظر بگیرید که از بابت حق بیمه واگذاری به شرکت های خارجی هیچ ارزی به خارج منتقل نشده و تماما در داخل کشور پرداخت گردیده است.
کیائی با اشاره به مذاکرات رئیس کل بیمه مرکزی و بیمه اتکائی امین با بیمه گران معتبر خارجی، ابراز امیدواری کرد، این شرکت بتواند از مشارکت بیشتر بیمه گران خارجی در قراردادهای خود بهره مند شود.
مدیرعامل بیمه اتکایی امین خسارت پرداختی در سال مالی منتهی به شهریورماه 96 را 204 هزار و 122 میلیون ریال ذکر و اضافه کرد: 38 درصد از خسارت پرداختی ما در سال مالی مورد نظر مربوط به پرداخت 77 میلیارد ریال خسارت پتروشیمی بوعلی بوده و بخشی از آن بازیافت شده است و در ضمن 18 میلیارد ریال بابت خسارت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران پرداخت شده است.
مدیرعامل بیمه اتکایی امین در خصوص وضعیت پرتفوی این شرکت خاطرنشان کرد: 30 درصد پرتفوی ما نفت و انرژی، 25 درصد آتشسوزی، 16 درصد مهندسی، 14 درصد مسئولیت، 6 درصد بدنه کشتی، 5 درصد باربری، 3 درصد هواپیما و یک درصد تمام رشتههاست.
وی ذخایر خسارتهای معوق شرکت بیمه اتکایی امین را بیش از 650 میلیارد ریال عنوان کرد و افزود: با وجود تاکیدها و پیگیریهای بیمه مرکزی از شرکتهای بیمه در این باره جزو معدود شرکتهایی هستیم که در زمینه ذخایر هیچگاه مشکلی نداشتهایم و ذخایر خسارت معوق و ریسکهای منقضی نشده حدود 40 درصد بیش از حق بیمههایمان بوده است.
کیایی با اشاره به اینکه بیمه اتکایی امین برای خسارتهای بالای یک میلیون یورو پوشش اتکایی اخذ نموده ، اظهار داشت: نوع سرمایهگذاریهای شرکت در سال مالی منتهی به نیمه سال جاری 96 درصد سپرده بانکی و 4 درصد سهام بوده است.
به گفته کیایی پیشبینی سود هر سهم شرکت بیمه اتکایی امین برای سال مالی 96، 203 ریال بوده که شرکت توانسته است 318 ریال را بهازای هر سهم محقق کند. رشد حدود 40 درصدی EPS شرکت در حالی به دست آمده که ذخایر خسارتهای معوق با در نظر گرفتن IBNR ( خسارت های واقع شده اما اعلام نشده ) 45 درصد در حسابها لحاظ شده است؛ در حالی که این رقم در سال مالی قبل 5 درصد گرفته شده بود.
وی افزود: این میزان IBNR برای نخستین بار در صنعت بیمه در محاسبه ذخایر خسارت معوق لحاظ شده است.
به گفته کیایی، طبق اعلام بیمه مرکزی، بیمه اتکائی امین در سال 95 بالاترین میزان توانگری مالی را در میان شرکتهای بیمه کشور داشته و افزود: مجمع افزایش سرمایه شرکت اول شهریور ماه 96 برگزار و طبق آن مقرر شد که سرمایه شرکت از 2030 میلیارد ریال به 2500 میلیارد ریال افزایش یابد.
وی همچنین ابراز امیدواری کرد که سهام دولتی بیمه اتکایی امین متعلق به شرکت سرمایهگذاریهای خارجی ایران امسال در بورس واگذار شود.
مدیرعامل بیمه اتکایی امین در این نشست از صدور برخی از بیمه نامه ها با نرخ های غیر فنی انتقاد کرد و گفت: قانون بیمه در دنیا طی 40 سال گذشته تغییرات بسیاری داشته است ، اما صنعت بیمه در کشور ما همچنان با قانون 40 سال قبل کار میکند که لازم است بیمه مرکزی پیگیری کرده و قانون صنعت بیمه کشور را بر اساس نیاز امروز جایگزین کند.
کیایی تصریح کرد: آیین نامه بیمه مرکزی باید اصلاح شود تا سایر شرکتها وارد فعالیتهای بیمه اتکایی نشوند. مجوز فعالیت شرکتهای بیمه در حوزه اتکایی در سالهای اخیر به دلیل وضعیت خاص کشور (تحریم) داده شد اما در حال حاضر با توجه به خروج از تحریم و توان بالای شرکتهای بیمه اتکائی داخلی نیازی به استمرار آن وجود ندارد.
وی ادامه داد: شرکت بیمه اتکایی امین حدود 100 میلیارد تومان ظرفیت خالی دارد بر این اساس با دکتر همتی مذاکره و درخواست کردهایم شرکتهای بیمه مستقیمی که مجوز بیمه مرکزی را دارند از بازار قبولی بیمه اتکایی خارج شوند تا شرکتهای تخصصی بیمه اتکایی بتوانند از ظرفیت های خود بیشتر استفاده کنند.
کیایی ضمن اشاره به نحوه نظارت بیمه مرکزی بر بیمهنامه های بزرگ افزود: بیمه مرکزی هماکنون نظارتش را بر بیمهنامههای بالای 5 هزار میلیارد ریال اعمال میکند در حالی که این رقم قبلاً یک هزار میلیارد ریال بود و به نظر می رسد که این رویه باید مورد بازنگری قرار گیرد.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگاران در رابطه با اقدامات شرکت برای دریافت رتبه بین المللی اعلام کرد: مذاکراتی با برخی از موسسات بینالمللی مانند ای ام بست انجام داده ایم و امیدورایم که بتوانیم پس از رفع موانع، رتبه بین المللی دریافت کنیم.
کیایی همچنپن در باسخ به پرسشی درباره عملکرد سندیکای بیمهگران برای حل مشکل بیمهگران اتکایی افزود: عملکرد سندیکا در خصوص فعالیت بیمهگران اتکایی چندان اثربخش نبوده و با توجه به ثبت بیمه اتکایی امین در مناطق آزاد و عدم الزام به عضویت بیمه های مناطق آزاد در سندیکا، در صدد بررسی مجدد حضور خود در سندیکا هستیم.
وی در پایان از مساعدت و یاری بیمه مرکزی، اعضای محترم هیات مدیره و سهامداران در پیشبرد اهداف شرکت تشکر و قدردانی کرد.