به گزارش نمایه بانک ، به نقل از ایبنا ، مسعود کرباسیان در این نشست که رییس سازمان بورس و اوراق بهادار، مدیران عامل و اعضای هیات مدیره بورس های تهران، کالای ایران، فرابورس و بورس انرژی نیز حضور داشتند، با ابراز رضایت از شرایط فعلی و آرامش حاکم بر بازار سرمایه کشور گفت: نوسانات نرخ ارز تلاطم هایی به بازار ارز وارد کرد ولی بازار سرمایه همچنان از آرامش برخوردار است.
وی با بیان اینکه نقش بازار سرمایه، نقش پُراهمیتی است اظهارداشت: اولین اتفاقی که در کشور برای پول می افتد متوجه نقش بانک است، ولی بانک ها در حال حاضر توان بیشتری برای این کار ندارند.
وزیر اقتصاد تاکید کرد: اولین تصمیم و تکلیف من حذف بنگاه داری بانک ها است و برای اینکار بانک ها باید به بازار سرمایه متوسل شوند. وی خاطرنشان کرد: بر اساس قانون رفع موانع تولید بانک ها باید تا خردادماه ۱۳۹۷ دست از بنگاه داری بردارند و توقع جدی من این است که بازار بورس به این فرآیند کمک کند. کرباسیان افزود: ما صندوق ها را برای بانک ها ایجاد نکردیم بلکه شرکت ها باید کنسرسیومی عمل کنند و صندوق تشکیل دهند.
وی با تاکید بر اینکه انتظار من این است که بازار سرمایه نقش جدی در تامین مالی توسعه کشور برعهده گیرد گفت: بر اساس قانون باید ۳ میلیارد دلار اوراق قرضه خارجی عرضه شود در حالی که هنوز یک سنت هم عرضه نشد.
کرباسیان با بیان اینکه برای رسیدن به رشد اقتصادی ۸ درصدی باید فکری جدی برای بازار سرمایه کنیم اظهارداشت: توسعه بازار سرمایه با تاکید بر طراحی و مهندسی ابزارهای مالی و کالایی توسعه بازار انرژی و عرضه نفت خام و فرآوردهای نفتی در بورس انرژی باید دنبال شود.
وی با اشاره به اینکه ما یکی از قدیمی ترین سیستم های حسابداری در دنیا را داشتیم گفت: باید اقداماتی مانند اجرای حاکمیت شرکتی در شرکت های بورس، ایجاد امکان مشارکت مردم با کاهش سود سپرده و جایگزینی بازار سهام، کمک به شفافیت بازار سرمایه، پوشش ریسک نوسانات کالا، تسهیل مالی در بازار اولیه، ارتقای شفافیت اطلاعات، تقویت مولفه های نظارتی، افزایش موسسات اعتبار سنجی، ارزیابی ریسک نوسانات ارز و تنوع سازی ابزارها در حوزه بازار سرمایه صورت گیرد.
وزیر اقتصاد همچنین بر الکترونیکی شدن زیرساخت های فناوری بورس، اتصال بورس ایران به بورس های دیگر دنیا، تقویت ارتباط بورس کالا و ارتباط با گمرک و اعطای تسهیلات مالی و بانکی برای استفاده کنندگان از بورس کالا تاکید کرد.
در ادامه این نشست، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار گزارشی از وضعیت بازار سرمایه کشور ارایه کرد. محمدی با بیان اینکه بازده بازار بورس از ابتدای امسال ۱۲.۵ درصد رشد داشته است گفت: در بازار فرابورس نیز طی هفت ماهه اول سال جاری شاهد ۸ درصد رشد بودیم.
وی ارزش معاملات کل بازارها تا امروز را ۱۰۸ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: بورس کالا و انرژی نیز شاهد ۱۸ درصد رشد بودیم. رییس سازمان بورس و اوراق بهادار تعداد شرکت های پذیرفته شده در بورس تا در ابتدای سال را ۳۲۵ شرکت اعلام کرد و گفت: این رقم در حال حاضر به رقم ۳۲۷ شرکت و در فرابورس از ۸۷ شرکت به ۹۵ شرکت رسیده است.
محمدی اهم اقدامات سازمان بورس و اوراق بهادار طی ۴ ماه اخیر را شامل انجام قراردادهای اختیار معامله در فرابورس به صورت آنلاین، اجرایی شدن دستورالعمل پذیرش نمادها در بازار سرمایه تهران و کوتاه شدن توقف نمادها به ۶۰ دقیقه، راه اندازی صندوق تثبیت بازار سرمایه، اصلاح کارمزدهای معاملات، ابلاغ دستورالعمل مربوط به صندوق ارزی و فعال شدن صندوق های خطرپذیر برای شرکت های دانش بنیان عنوان کرد.