به گزارش نمایه بانک ، به نقل از روابط عمومی بانک صنعت و معدن ، مدیرعامل بانک صنعت و معدن صبح امروز در مجمع عمومی سالیانه این بانک گفت: در بین بانکهای کشور 19 درصد از سهم بازار در اعطای تسهیلات متعلق به بانک صنعت و معدن است.
افخمی همچنین افزود: بانک صنعت و معدن طی سال 1395 معادل 900میلیارد تومان به طرحهای صنعتی و معدنی تسهیلات پرداخت نموده که نسبت به سال قبل 10 درصد افزایش داشته است.
وی خاطرنشان ساخت: سرمایه بانک در پایان سال 85، مبلغ 730 میلیارد تومان بوده است و از محل افزایش سرمایه که در سال 86، مبلغ 1 میلیارد و 500 میلیون دلار به بانک اختصاص داده شد، سرمایه بانک به 2070 میلیارد تومان رسید و همچنین در سال 95 جمعاً 4 هزار میلیارد تومان شد.
مدیرعامل بانک صنعت و معدن خاطرنشان کرد: سرمایه بانک صنعت و معدن تا پایان سال 95 به 6 هزار میلیارد تومان رسیده است که این رقم در مقایسه با بانک های توسعه ای جهان در سطح پایینی قرار دارد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی:
نقش مهمی در رونق صنعت و معدن دارید
به گزارش خبرنگار ما، پس از سخنان مدیرعامل بانک صنعت و معدن در ادامه روند برگزاری مجمع،کرباسیان وزیرامور اقتصادی و دارایی در ادامه گفت: بانک صنعت و معدن یک بانک توسعهای و تخصصی است که انتظار میرود در رونق بخش صنعت، معدن و تجارت اقدامات مهمی را به انجام برساند. البته برای رونق این بخشها نباید بانک صنعت و معدن تنها باشد بلکه صندوق ضمانت صادرات، بانک توسعه صادرات و مدیریت صنعتی هم میبایست حمایت و کمکهایشان را دریغ نکنند.
وی افزود: در بحث صنایع کوچک و متوسط که در ابتدا قرار بود بانک توسعه تعاون حمایتهای لازم را از این بخش داشته باشد و باید این موضوع در زمان مشخص مورد بررسی قرار گیرد، از طرفی بانک ایران و اروپا با توجه به شرایط پسا برجام میتواند به عنوان یک بانک قدرتمند عمل کند.
وی افزود: در بحث فاینانس نیز که حدود 30 میلیارد دلار است بیشتر به دو بخش طرحهای صنعتی و آب پرداخته شده است که اگر بتوانید بخش خصوصی را نیز در بحث فاینانس مشارکت دهید، آنها نیز میتوانند در جهت رونق صنعت کمک کننده باشند و بسیار مطلوب است.
کرباسیان در خصوص نوسازی صنایع عنوان داشت: در رشد 8 درصدی سالیانه برنامه ششم 7/2 آن بحث افزایش بهرهوری میباشد بدین معنی که نیاز به نقدینگی، نوسازی، پرکردن ظرفیتهای خالی و استفاده از زمینههای صادرات احساس میشود که باید در برنامههای راهبردی لحاظ شود.
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: در زمینه معادن باید سیاستهای وزارت صنعت را دنبال کنیم. در وزارت نفت بخشهای اکتشاف، بهره برداری و نگهداری تجمیع شدند و اقدام پسندیدهای بود، اگر امکان این اقدام در بخش معادن هم وجود داشته باشد، خالی از لطف نیست.
کرباسیان افزود: از محورهای مهمی که در بودجه کشور وجود دارد اشتغال، دانش بنیانها، پروژه های زیست محیطی و اصلاح ساختار در بخشهای انرژی، یارانه و صندوق بازنشستگی است که سه بخش اول مرتبط با حوزه فعالیت بانک صنعت و معدن است و خواهش بنده این است که به این حوزهها بیشتر توجه شود.
وی افزایش سرمایه بانک صنعت و معدن را در راستای تامین مالی طرح های توسعه ای کشور حائز اهمیت شمرد و در این خصوص خواستار همراهی بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه شد .
این وزیر اقتصادی عملکرد بانک صنعت و معدن را در حوزه معدن مثبت ارزیابی کرده و خاطر نشان ساخت که این بانک باید بیش از گذشته به معدن و صنایع معدنی توجه کند.
کرباسیان ضمن اشاره به این که عملکرد بانک صنعت و معدن در طرح رونق تولید قابل ملاحظه بوده است ورود به طرح های دانش بنیان را از زمینه هایی دانست که ورود این بانک به آن می تواند نتایج خوبی به دنبال داشته باشد.
گسترش روابط بانکی در عرصه بین الملل از دیگر مواردی بود که کرباسیان به عنوان یکی از عملکردهای مثبت بانک صنعت و معدن به آن اشاره کرد و گفت : بانک صنعت و معدن در ایجاد روابط کارگزاری و استفاده از امکانات بین المللی در تامین مالی طرح های صنعتی کشور خوب عمل کرده است.
شریعتمداری: بانک صنعت و معدن به عنوان بانک توسعهای روند رو به رشدی داشته است.
به گزارش خبرنگار ما، پس از سخنان کرباسیان، در ادامه روند برگزاری مجمع، شریعتمداری وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: در ابتدا از گزارش عملکرد بسیار خوبی که توسط مدیرعامل و هیات مدیره بانک صنعت و معدن ارائه شد، کمال تشکر را دارم. خوشبختانه این بانک به عنوان بانک توسعهای با حضور مدیریت مهندس افخمی روند رو به رشدی داشته است.
وی افزود: این گزارش نشان دهنده افزایش 2 برابری اعطای تسهیلات میباشد. همچنین افزایش درآمدهای ارزی با برداشته شدن تحریمها شرایط مطلوبتری را برای تامین مالی ارزی ایجاد کرده است.
وزیر صنعت خاطرنشان کرد: بانک صنعت و معدن در هدایت و حمایت صنایع بزرگ نیز اقداماتی را انجام داد و باید توجه داشت کوچک شدن اقتصاد کشور به صلاح نیست و باید در بخشهای نفت، گاز، انرژی و معادن در کشور از شرکتهای دانشبنیان استفاده و حمایت شود و این ظرفیتها در کشور نشاندهنده این است که اقتصاد ایران باید توسط تصمیمگیری بزرگ وسعت پیدا کند.
شریعتمداری گفت: اقتصاد ایران بسیار به نظام بانکی متصل است و ما اگر بخواهیم ظرفیتهای دیگری را مانند دانشبنیانها تقویت کنیم و تا حدی تمرکز اقتصاد ایران را از نظام بانکی برداریم مهمترین عضو در نظام بانکی، یعنی بانک صنعت و معدن است چرا که میتواند نقش سازندهای در حمایت از دانشبنیانها داشته باشد.
وی در خصوص افزایش سرمایه افزود: افزایش سرمایه 6 درصدی بانک صنعت و معدن توسط بانک مرکزی بیانگر این است که ما از شرایط مطلوب بانکهای تخصصی و توسعهای دنیا بسیار عقب هستیم و از آقای پورمحمدی درخواست میکنیم با توجه به تجربیاتی که در نظام بانکی کشور نیز دارند در خصوص مسئله افزایش سرمایه بانکهای تخصصی و توسعهای رویکرد جدیتری داشته باشند.
شریعتمداری اظهار کرد: مسئله مهم دیگری که باید به آن اشاره کرد مسئله نوسازی واحدهای صنعتی است و باید بررسی شود که آیا بانکها به اعطای تسهیلات برای نوسازی ماشین آلات فرسوده و واحدهای تولیدی میپردازند یا خیر، و این اقدام اگر صورت میگیرد آیا تولیدات آن واحد تولیدی جایگزین واردات میشود یا برای صادرات نیز سرمایهگذاری خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: توجه به موضوع معدن که بسیار در کشور نادیده گرفته شده است باید مورد پیگیری قرار گیرد چرا که با توجه به ظرفیتهای زیادی که کشور در بخش معدن دارد این موضوع از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی عنوان داشت: با حمایتهای وزیر اقتصاد برای اولین بار یک نقشه راه 4 ساله برای توسعه معدنی کشور طراحی کردهایم که ابعاد گستردهای دارد و بانک صنعت و معدن نیز میبایست توجه ویژهای به این مقوله داشته باشد.
وی افزود: تامین مالی بخش معادن بسیار اهمیت دارد. مرحله ابتدایی فعالیت معادن موضوع اکتشاف است اما متاسفانه در حال حاضر ابزارهای اکتشاف بسیار مستهلک میباشند که باید با تامین مالی این ابزارها را نوسازی کنیم.
پورمحمدی معاون سازمان برنامه و بودجه: بانک صنعت و معدن یک بانک منضبط است
پورمحمدی در ادامه خاطرنشان کرد: بانک صنعت و معدن یک بانک چابک، منضبط و مؤثر است. این بانک با تعداد شعب محدود و با وجود نیم درصد پرسنل نظام بانکی عملکرد بسیار پرفروغی دارد که قابل مقایسه با بسیاری از بانکهای بزرگ کشور نمیباشد.
وی افزود: بانکهای کشور با حجم وسیعی طلبکار دولت و بدهکار به بانک مرکزی هستند اما خوشبختانه بانک صنعت و معدن رقم قابل توجهی از دولت طلب نداشته است و تقریباً هیچ اضافه برداشتی از بانک مرکزی نیز ندارد و این نشان دهنده انضباط مالی بانک صنعت و معدن است.
پورمحمدی بیان داشت: نکته مهم دیگر اینکه بانک صنعت و معدن به شرکتداری و بنگاهداری مانند بسیاری از بانکها نمیپردازد و این بانک با دارایی محدود درآمدزایی بالایی دارد و رشد 40 درصدی حاصل از داراییها مبین این اقدام است.
وی عنوان داشت: از سوی دیگر وجه تمایز بانک صنعت و معدن نسبت به بانکهای دیگر، مدیریت ممتاز این بانک با حضور مهندس افخمی میباشد که موجب امیدواری فعالان صنعتی شده است.
وی در خصوص حجم مطالبات مشکوک الوصول بانک خاطرنشان کرد: متاسفانه نقطه ضعف این بانک مطالبات مشکوک الوصول است که وجه نامناسبی به بانک داده است و اقدامی مانند پذیرش مطالبات مشکوک الوصول توسط سازمان مالیاتی کشور از سوی وزارت اقتصاد باید مورد رسیدگی قرارگیرد.
پورمحمدی بیان داشت: سال آینده سال خاصی برای بخش صنعت و معدن که از موضوعات خاص برنامه ششم نیز هست، میباشد و برای حمایت از این دو بخش، 4 نهاد توسعهای باید به صورت زنجیرهوار اقدامات لازم را انجام دهند.
وی افزود: این چهار نهاد شامل سازمان برنامه و بودجه میباشد که به عنوان مسئول راهبردی امر توسعه با توجه به منابع محدود برای این بخش منابع را آماده میکند، دومی صندوق توسعه ملی است که تامین مالی را انجام میدهد و دیگری بانک صنعت و معدن میباشد که فعالیتها و اقدامات معناداری را در جهت رونق بخشهای صنعت و معدن به انجام میرساند و در پایان دو نهاد توسعهای ایدرو و ایمیدرو که آنها نیز منابع مورد نیاز را تامین میکنند.
در پایان اکبر کمیجانی قائم مقام بانک مرکزی خاطرنشان کرد: فعالیتهای بانک صنعت و معدن در بخش صنایع کوچک و متوسط مثال زدنی است و بانک مرکزی در سال گذشته در کنار بخش مسکن در بخش SME نیز تامین مالی کرده است و این بانک با مدیریت شایسته مهندس افخمی توانست در راستای رونق صنایع کوچک و متوسط اقدامات مثبتی را به انجام برساند.
کمیجانی بیان داشت: بحث افزایش سرمایه یکی از مشکلات بزرگ نظام بانکی ما میباشد و در حال حاضر بانکهای توسعهای که باید بالای 20 درصد افزایش سرمایه داشته باشد اکنون 11 درصد افزایش سرمایه دارد.
وی گفت: خوشبختانه این بانک با وجود دارایی محدود در ایجاد روابط کارگزاری با بانکهای خارجی نیز بسیار موفق عمل کرده است.