به گزارش نمایه بانک ، به نقل از روابط عمومی بانک قرض الحسنه مهر ایران، محمدمهدی مفتح، سخنگوی کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات در گفتگویی به اهمیت قرض الحسنه در کشور و نیاز به گام برداشتن در این مسیر اشاره کرد و اعلام داشت: بانک مرکزی به عنوان مسئول حوزه پولی و مالی کشور باید در راستای گسترش دریافت قرض الحسنه مردم از بانک ها گام بردارد و دستورات لازم را ابلاغ کند.
وی ادامه داد: شرایط اقتصاد کشور در چندسال گذشته چندان مناسب پیش نرفته و بانک ها در تأمین، منابع مالی خود با مشکلات فراوانی رو به رو هستن زیرا طبق اخبار منتشر شده ۲۵درصد نقدینگی کشور در اختیار موسسات مالی غیرمجازی قرار گرفت که علناً به ترویج سپرده گذاری و دوری از قرض الحسنه حرکت می کردند.
وی اضافه کرد: زمانی که بی انضباطی مالی با فعالیت موسسات مالی غیرمجاز گره می خورد عملاً تمامی معادلات و معاملات بانکی تحت الشعاع قرار می گیرد که در این بین مردم کم توان بیشترین لطمه را از بی اعتمادی بانک ها می خورند.
مفتح با اشاره به اینکه بانک مرکزی باید مسیر قرض الحسنه را هموار سازد تأکید کرد: کلید بازار پولی کشور در دستان بانک مرکزی بوده که اگر راهکار دریافت آسان قرض الحسنه از سوی بانک مرکزی ارائه شود طبیعتاً مردم نیز از این نوع می توانند بهترین بهره را ببرند.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه موسسات غیرمجاز مهم ترین عامل کاهش وام قرض الحسنه بانکی بودند، تأکید کرد: بانک مرکزی در صدر نهادهای دولتی باید در مسیر تسهیل شرایط بانکی جامعه گام بردارد اما زمانی که نظارت های بانک مرکزی به حاشیه می رود طبیعتاً امورات ساده بانکی نیز با تداخل رو به رو شده و این مردم کم بضاعت هستند که متضرر افراد سودجو می شوند.
نماینده مردم تویسرکان در خانه ملت در خصوص وضعیت موسسات غیرمجاز ادامه داد: اثرات تخریبی موسسات غیرمجاز در بازارهای مالی کشور طی چندسال گذشته باعث شد که بانک مرکزی به عنوان نهاد ناظر و دیگر دستگاه های نظارتی در این امر ورودی جدی را داشته باشند که نتیجه آن با توقف تدریجی فعالیت آنها و انحلال بزرگان موسسات غیرمجاز، بانک مرکزی اعلام کرد که دیگر موسسه اعتباری غیرمجازی نداریم.
وی اضافه کرد: گرچه این اعلام غیرمنطقی هم نبود و موسسات بزرگ که سهم اصلی تخریبی داشتند کاملاً منحل و جایگاهی در بازار پول ندارند ولی به هرحال در شرایط موجود فعالیت غیرشفاف نهادهای سپرده بگیر و شکل گیری زیرپوستی آنها چندان هم دور از ذهن به نظر نمی رسد و بنابر آنچه در اظهارات مقامات بانک مرکزی و کارشناسان دیده می شود بعید نیست که در خلأ قانونی و نبود اختیارات لازم برای مقابله با چنین موسساتی، در سال های آینده بار دیگر این معضل بازار پول را تهدید کند.
به گزارش نمایه بانک ، به نقل از روابط عمومی بانک قرض الحسنه مهر ایران، عیسی امامی، عضو هیات مدیره بانک به همراه یوسف نجدی مدیر امور استان ها برای بررسی و ارزیابی عملکرد شعب و شناسایی پتانسیل های اقتصادی منطقه به استان آذربایجان شرقی سفر کردند.
ارزیابی آمار عملکرد و فعالیت های انجام شده در خصوص بازاریابی، کنترل مصارف و پیگیری وصول مطالبات، بررسی نحوه اجرای انواع طرح های تسهیلاتی، تاکید به تسریع در پرداخت تسهیلات، شناسایی ظرفیت ها و پتانسیل های جدید جذب منابع قرض الحسنه، رعایت اصول مشتری مداری و تکریم ارباب رجوع و... از محورهای این بازدیدها بود.
عیسی امامی عضو هیات مدیره بانک قرض الحسنه مهر ایران در سفر به استان آذربایجان شرقی بر تنظیم برنامه های عملیاتی مستمر برای تحقق کامل اهداف و سیاست های بانک، جذب منابع در کنار پرداخت های مدیریت شده تسهیلات و نیز رصد مستمر نوسانات مطالبات و انجام اقدامات مناسب در این حوزه تاکید کرد.
عیسی امامی در بازدید از شعبه بستان آباد با اشاره به اهمیت طرح خیرخواهانه «همیاران مهر ایران» اظهارداشت: درک صحیح و بینش عمیق ایجاد شده در خصوص طرح همیاران مهر موجب پیشتازی آذربایجان شرقی در جذب منابع این طرح شده است.
وی در بازدید از شعبه اهر، تحلیل درست از ظرفیت های جذب منابع در سطح شعب را امری حیاتی دانست و تصریح کرد: تهیه لیستی از افراد تاثیر گذار و شناسایی مشاغل مرتبط با آنان می تواند ظرفیتی عظیم در جذب منابع ایجاد کند.
شایان ذکر است، در این بازدیدها یوسف نجدی مدیر امور استان ها ضمن بررسی آمار عملکرد شعب استان، رهنمودهای لازم در رابطه با بهبود فعالیت های کارکنان را بیان داشت.
رضا منافی آذر مدیرشعب بانک قرض الحسنه مهرایران در استان آذربایجان شرقی نیز گزارش مبسوطی از اقدامات صورت گرفته در راستای پیشبرد اهداف بانک ارائه داد.