تأمین مالی بزرگترین پروژه غرب آسیا

نمایه بانک : چقازردی: بانک سپه در اجرای پروژه بیدبلند از تمام ظرفیت‌های ارزی و اعتباری خود استفاده کرد. پالایشگاه گاز بیدبلند 2 خلیج‌فارس، یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های تاریخ ایران، بزرگ‌ترین طرح غرب آسیا و سومین ابر پروژه جهان در سال 2020 میلادی با تشکیل کنسرسیوم بانک‌ها و عاملیت بانک سپه از محل منابع ارزی صندوق توسعه ملی تأمین مالی و توسط رئیس محترم جمهوری افتتاح شد.
  • یکشنبه 5 بهمن 1399 ساعت 10:0

به گزارش نمایه بانک ، به نقل از روابط عمومی  بانک سپه ، حجت‌الاسلام ‌والمسلمین دکتر حسن روحانی در آیین بهره‌برداری از این طرح ملی گفت: پالایشگاه بیدبلند خلیج‌فارس پروژه ای بسیار مهم و برای ما افتخارآفرین است. مسئله گاز فلر بسیار مهم بود چراکه یک سرمایه ملی می‌سوخت و از بین می‌رفت و مردم  امیدوار باشند ظرف دو سال آینده همه مشعل‌هایی که امروز گازهای ما را می‌سوزانده هم محیط‌زیست را آزار می‌دهد و هم سرمایه ما را از بین می برد به‌طور کامل جمع‌آوری می‌شود.


* بید بلند با کنسرسیوم بانک‌ها به ثمر نشست


رئیس‌جمهوری در مورد نقش بانک‌ها در توسعه پروژه‌ها اظهار داشت: از خود صندوق گرفته که منبع بزرگی برای بانک‌ها است و چه بانک‌های عامل همه تلاش کردند تا این پروژه امروز به ثمر نشسته است. بانک سپه، بانک صنعت و معدن، تجارت، ملت، پارسیان همه این‌ها کنسرسیوم تشکیل دادند و با این کنسرسیوم توانستند از منابع صندوق استفاده کنند و به‌عنوان بخش عامل وارد عمل شوند و هزینه‌های این پروژه عظیم را تأمین کنند.


وی گفت: این پروژه عظیم و بزرگ که یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌ها در سطح منطقه و خاورمیانه است امروز به دست فرزندان این مرز و بوم به افتتاح رسید. این طرح در سال 94 و 95 که شرایطی بود که دست‌وبال ما در سایه برجام باز شده بود و توانستیم نفت را صادر کنیم و بخش بزرگی از پول نفت به صندوق وارد شود.


وی ادامه داد: هرچقدر شرایط ما مناسب شود و درآمد ما اضافه شود، این درآمد نفت بخش بزرگ آن در اختیار صندوق توسعه ملی برای تحول در تولید و بخش صنعت قرار می‌گیرد.


رئیس‌جمهور افزود: در این پروژه بزرگ و عظیم سیاست خارجی، بانک‌ها، فناوری و مهندسان همه آنها هرکدام در جایگاه خود نقش بسیار مهمی دارند؛ اما اگر سیاست خارجی ما نبود و برجام در سال 94 به ثمر نرسیده بود پول این‌گونه پروژه‌های بزرگ نبود.



* چقازردی: همکاری بانک‌ها در قالب کنسرسیوم برای توسعه کشور یک ضرورت است


مدیرعامل بانک سپه ضمن ابراز خرسندی از به ثمر رسیدن زحمات متخصصان، مهندسان و کارگران ایرانی در اجرای یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های تاریخ کشورمان، گفت: این بانک با هدف استفاده حداکثری از ذخایر راهبردی نفت و گاز کشور و افزایش ارزش‌افزوده، عاملیت تأمین مالی 2 میلیارد و 200 میلیون دلار از مجموع 3 میلیارد و 400 میلیون دلار سرمایه موردنیاز طرح بید بلند را در قالب کنسرسیوم بانکی از محل منابع صندوق توسعه ملی به عهد گرفت.


محمدکاظم چقازردی ضمن قدردانی از همراهی بانک‌های ملت، تجارت، صنعت و معدن و پارسیان اعضای مشارکت نامه تسهیلات سندیکایی تأمین مالی طرح پالایشگاه گاز بیدبلند 2 در استان خوزستان، یادآور شد: راه‌اندازی این طرح علاوه بر کمک به اشتغال‌زایی در مناطق کمتر توسعه‌یافته، از هدر رفتن گازهای غنی چاه‌ها جلوگیری کرده و موجب جذب فناوری روز در صنعت نفت و گاز کشور می‌شود.


چقازردی ضمن اشاره به اهمیت بالای همکاری بانک‌ها با یکدیگر در سطوح مختلف، خاطرنشان کرد: این نوع همکاری‌ها برای تحقق اهداف و سیاست‌های کلان توسعه‌ای دولت بسیار مؤثر است.


* راه‌اندازی بیدبلند پس از 17 سال توقف با پیشگامی بانک سپه
مدیرعامل بانک سپه گفت: این بانک با تشکیل کنسرسیوم پنج بانک داخلی برای تأمین مالی پروژه گازی بید بلند تعامل خود را با شرکت پالایشگاه گاز بیدبلند خلیج‌فارس آغاز کرد و تا مرحله بهره‌برداری در کنار این شرکت بود و نقش محوری در راه‌اندازی پروژه بیدبلند پس از 17 سال توقف داشت.


* بانک سپه 22 روزه برای اجرای بیدبلند اعتبارات اسنادی گشایش کرد
چقازردی ضمن اشاره به سابقه طولانی و توانمندی بالای بانک سپه در حوزه فعالیت‌های ارزی، تصریح کرد: این بانک برای همراهی و پشتیبانی در عملیاتی کردن پروژه پالایش گاز بیدبلند و رفع مشکلات مربوط به حوزه ارتباطات بین‌المللی از تمام ظرفیت‌هایش استفاده کرد.


وی افزود: طی 22 روز کاری بانک سپه فرایند اداری صدور گشایش اعتبارات اسنادی به ارزش یک میلیارد دلار را انجام داد و ۱۵ روز بعد ۲۵ میلیون یورو آن را هلدینگ پالایشگاه بیدبلند خلیج‌فارس برداشت کرد که این سرعت عمل در نظام بانکی کشور بی‌نظیر بوده است.


مدیرعامل بانک سپه موفقیت طرح ملی بیدبلند را حاصل تعامل و همراهی سازمان‌ها و سایر بانک‌ها خواند و افزود: بین بانک سپه و شرکت پالایش گاز بیدبلند اعتماد متقابل برقرار است و بانک ما با مطالعه و تحقیق مطمئن است در جای مناسبی سرمایه‌گذاری کرده و شرکت خلیج‌فارس هم جواب این اعتماد را خواهد داد.


وی ادامه داد: شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیج‌فارس با اتکا به منابع مالی تأمین‌شده از صندوق توسعه ملی و مشارکت سندیکایی از بانک‌های ایرانی با رهبری بانک سپه با هدف اولویت دادن به تولید محصولات و خدمات داخلی و انتقال تکنولوژی ساخت تجهیزات راهبردی به سازندگان داخلی و همچنین ایجاد مشارکت داخلی در قراردادهای خارجی خود گام‌های متعددی در شکوفایی صنایع داخلی برداشته است.


چقازردی افزود: 15 هزار نیروی انسانی در ساخت پروژه بید بلند مشغول کار بودند و بعد از راه‌اندازی این طرح برای هزار و 200 نفر اشتغال ایجاد خواهد شد.
مدیرعامل بانک سپه خاطرنشان کرد: بانک سپه با تأمین مالی 25 پروژه راهبردی و ملی حدود 10 میلیارد دلار قرارداد با صندوق توسعه ملی منعقد کرده است.


* امین نژاد: با کمک بانک سپه پروژه را کمتر از 36 ماه عملیاتی کردیم


مدیرعامل پالایشگاه بیدبلند خلیج‌فارس نیز گفت: این پالایشگاه که خوراک اصلی آن در حال حاضر از گازهای همراه با نفت، از منطقه شرق کارون تأمین می‌شود، در کمتر از 36 ماه پس از گشایش اعتبارات اسنادی توسط بانک سپه در سریع‌ترین زمان ممکن در مقطع پسا برجام با تلاش مهندسان و متخصصان داخلی هلدینگ خلیج‌فارس ساخته شد.


محمود امین نژاد از آغاز اجرای پروژه عظیم جمع‌آوری گازهای مشعل خبر داد و گفت: با افتتاح پالایشگاه بیدبلند خلیج‌فارس در گستره سه استان کشور و با بیش از هزار کیلومتر خطوط خوراک و انتقال محصول، گامی بلند در راستای کمک به محیط‌زیست استان خوزستان و کاهش آلودگی در این استان برداشته می‌شود.
مدیرعامل بیدبلند خلیج‌فارس خاطر نشان کرد: از آغاز استخراج نفت در ایران، در مقاطع مختلف برای خاموش شدن فلرهای نفتی و تبدیل آن به خوراک پالایشگاهی تلاش شده بود که این آرزوی دیرین، سرانجام به ثمر می‌رسد.


شایان ذکر است این پالایشگاه که یکی از بزرگ‌ترین پالایشگاه‌های گازی غرب آسیا به شمار می‌رود، در سال 2020 به‌عنوان سومین ابر پروژه جهان انتخاب شد و رکورددار کار بدون حادثه فوت در تاریخ صنعت نفت کشورمان است.


با بهره‌برداری از پالایشگاه بیدبلند خلیج‌فارس، سالانه (در صورت تأمین صد درصدی خوراک) بیش از 700 میلیون دلار درآمد حاصل خواهد شد.


ثبت نظر

ارسال