به گزارش نمایه بانک ، به نقل از ایسنا ، ابواقاسم آقادوست درباره کیفیت عرضه اولیه به روش "ثبت سفارش" اظهار کرد: از دیدگاه من روش بوکبیلدینگ خوب است و دارای مزیتهای زیادی است، البته هر روش مزایا و معایبی دارد اما مزایای این روش از معایبش بیشتر است.
وی ادامه داد: در این روش تعداد خریداران، فروشندهها و قیمتها به صورت مخفی میماند و شائبه دستکاری و تبانی را کمرنگ میکند هر چند که مشخص نبودن سفارشها به عقیده برخی از کارشناسان عیب این روش محسوب میشود.
آقادوست درباره حد نوسان قیمت کف و سقف مشخص شده در عرضه اولیهها به روش ثبت سفارش، گفت: از دیدگاه من در این روش بهتر است که دامنه نوسان کف تا سقف بیشتر از ۱۰ درصد در نظر گرفته شود. به عنوان مثال این مقدار میتواند ۱۵ درصد یا ۲۰ درصد باشد.
این کارشناس بازار سرمایه اضافه کرد: در مورد عرضه اولیه اخیر که در بورس انجام شد معتقدم که سهم برکت میتوانست پایینتر از آنچه قیمت گذاری شد، ارزشگذاری شود. به نظر من این سهم بیش از ارزش، قیمتگذاری شد و میتوانست حتی زیر ۲۰۰ تومان کشفِ قیمت شود.
وی افزود: در عرضههای اولیه سهامدار عمده باید مقداری همکاری کند تا برای افرادی که در این عرضه مشارکت میکنند سودی در نظر گرفته شود تا جذابیت بازار سرمایه برای افراد جدید بیشتر شود و این کار با ارزیابی واقعی این سهم قابل انجام است.
آقادوست با اشاره به توقف عرضههای اولیه تا پایان سال ۱۳۹۵، گفت: وقتی سهامدار عمده در پایان سال عرضه میکند شاید مشکلاتی داشته باشد و وقتی پول عرضه اولیه را برمیدارد دیگر مبلغی برای حمایت برایش باقی نمانده است، در حالی که در عرضههای اولیه مخصوصا عرضههای سنگین حمایت سهامدار عمده بسیار مهم است.
این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به اینکه عملکرد سازمان بورس را در یک سال گذشته چگونه ارزیابی میکنید، گفت: در مجموع عملکرد سازمان بورس را در یک سال گذشته مثبت میدانم هر چند که مشکلاتی هم درباره عملکرد این سازمان وجود داشته است.
وی ادامه داد: سازمان بورس برای شرکتهای بورسی، ناشران و پروندههای تخلفاتی مقداری سختگیری کرده است، ولی بسیاری از مشکلاتی که در بازار سرمایه وجود دارد دست سازمان بورس نیست.
آقادوست افزود: به عنوان مثال اینکه سازمان بورس تصمیم گرفت که تا پایان سال ۱۳۹۵ عرضه اولیه وجود نداشته باشد اتفاق مناسبی بود هر چند که برای برخی از عرضهکنندگان این موضوع ناگوار به نظر می رسید.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: موضوعی که دربارهاش سازمان بورس چندان عملکرد مناسبی نداشت بستن تعداد زیادی از نمادهای بورسی بود البته آن ها برای خود توضیحاتی دارند، ولی از دیدگاه من سازمان بورس میتوانست دائما درباره شرکتهای بورسی اطلاعرسانی و شفافسازی کند و در عین حال نماد را باز بگذارد تا سهامداران بتوانند دارایی خود را مورد معامله قرار دهند. بستن نمادها درد شرکتهای بورسی را دوا نکرد در حالیکه اگر این نمادها باز بودند از محل کارمزدهای معاملاتی، سازمان و شرکت بورس منتفع میشدند و نقدشوندگی سهامها نیز در جای خود باقی بود.