به گزارش نمایه بانک ، به نقل از ایبنا ، گزارش آماری (اولیه) منتشر شده درباره عملکرد صنعت بیمه در سال گذشته نشان می دهد که تعداد ۹ شرکت بیمه ایران، آسیا، دانا، دی، البرز، پارسیان پاسارگاد، معلم و کوثر (هر یک دارای سهم بالاتر از ۳ درصد)، در مجموع ۸۱ درصد از حق بیمه تولیدی بازار را به خود اختصاص داده اند و ۱۹ درصد باقی مانده بین ۲۰ شرکت دیگر توزیع شده است.
براساس اعلام عبدالناصر همتی رییس کل بیمه مرکزی، در حالی که مبلغ حق بیمه تولیدی صنعت بیمه در سال ۹۶ حدود ۳۳۵.۹ هزار میلیارد ریال بوده، میزان خسارت پرداختی شرکت های بیمه حدود ۲۱۱.۲ هزار میلیارد ریال بوده است.
براین اساس رشد حق بیمه تولیدی و رشد خسارت پرداختی (نسبت به سال گذشته) به ترتیب ۲۱.۱ و ۱۶.۴ درصد است. به گفته رییس شورای عالی بیمه، نسبت خسارت بازار با ۲.۵ واحد کاهش (در مقایسه با سال قبل) به ۶۲.۹ درصد رسیده است و در حدود ۶۱ میلیون بیمه نامه صادر و حدود ۴۸.۱ میلیون فقره خسارت پرداخت شده است.
با این حال گزارش آماری منتشر شده حکایت از افزایش تعداد بیمه نامه های صادره و همچنین تعداد موارد خسارت پرداختی دارد. به نحوی که تعداد بیمه نامه های صادره ۱۱.۹ و تعداد خسارت های پرداختی ۵۱.۱ درصد بیشتر از سال گذشته بوده است.
همچنین آمارها نشان می دهند که سهم بخش غیردولتی از حق بیمه تولیدی و خسارت پرداختی صنعت بیمه به ترتیب ۶۷.۸ درصد و ۵۸.۸ درصد است. از سوی دیگر سه رشته بیمه اجباری شخص ثالث در خودرو و مازاد آن با ۳۷.۴ درصد، درمان با ۲۳.۳ درصد و بیمه های عمر و زندگی با ۱۴.۴ درصد بیشترین پرتفوی حق بیمه تولیدی بازار را در اختیار داشته اند.
از سویی سهم بیمه های غیراجباری (کل رشته های بیمه به جز شخص ثالث و حوادث راننده) از حق بیمه تولیدی بازار بیمه به ۵۷.۵ درصد رسید. عبدالناصر همتی با بیان اینکه شاخص هرفیندال در صنعت بیمه بهبود یافته، اعلام کرد: انحصار بازار بیمه بر اساس شاخص هرفیندال- هیرشمن معادل ۱۴۰۴ واحد است که در مقایسه با سال قبل ۳۶۲ واحد (معادل ۲۰.۵ درصد) کمتر شده و بهبود یافته است.
براین اساس، شاخص حق بیمه سرانه در سال ۹۶ به حدود ۴.۲ میلیون ریال می رسد که در مقایسه با سال گذشته ۱۸.۴ درصد رشد داشته و پیش بینی می شود شاخص ضریب نفوذ بیمه در سال ۱۳۹۶ حداقل به ۲.۳ درصد برسد.