به گزارش نمایه بانک ، به نقل از روابط عمومی بیمه مرکزی ، دکتر همتی طی سخنانی در این مراسم گفت: وضعیت عملکردی بانک، بیمه و بورس سطوح کارآمدی نظام تامین مالی هر کشور را تعیین می سازد و بدیهی است بدون یک نظام کارآمد تامین مالی، دسترسی به رشد بالای اقتصادی و توسعه پایدار ممکن نیست.
رئیس کل بیمه مرکزی در ادامه بر ارتباط این سه رکن تاکید کرد و گفت: تصمیم گیری و سیاست گذاری پیرامون هر یک از ارکان بازار مالی بر دیگری تاثیر دارد، پس همکاری و همفکری و طراحی ساز و کار لازم به منظور هماهنگی میان این سه بازار ضروری است.همچنین، تناسب لازم بین عملکرد و میزان رشد توسعه هر یک از ارکان بازار بین بانک، بیمه و بورس برقرار باشد. لذا نظام تامین مالی کشور بایستی نظامی همگن و متقارن باشد.
دکتر همتی افزود: فضای تعامل و ارتباط بین سه بازار پول، بیمه و بورس مهم است و ظرفیت قابل توجهی برای رشد و توسعه نظام تامین مالی فراهم می سازد که باید از آن استفاده کرد.
رئیس کل بیمه مرکزی، بیمه را عامل ارتقای آرامش در نزد مردم و فعالان اقتصادی دانست و گفت: بیمه ابزاری برای ثبات اقتصادی، تجهیز پس اندازها و توسعه سرمایه گذاری، کاهش هزینه های مبادلاتی در اقتصاد و بهبود فضای کسب و کار و مدیریت ریسک ملی است.
وی با اشاره به روند رو به رشد صنعت بیمه، گفت:خوشبختانه رشد مداوم صنعت بیمه کشورمان و افزایش تدریجی ضریب نفوذ آن، زمینه لازم برای نقش آفرینی بیشتر صنعت بیمه در اقتصاد کشور را فراهم می سازد. سرعت رشد بالاتر حق بیمه ها در مقایسه با رشد اقتصادی کشور موجب افزایش ضریب نفوذ بیمه و بالارفتن تدریجی اهمیت صنعت بیمه در کشور شده است.
وی در ادامه افزود: سال ۹۶ نیز با رشد ۲۱ درصدی حق بیمه ها میزان حق بیمه صنعت بیمه کشور از ۳۳۰ هزار میلیارد ریال فراتر رفت و با توجه به تقریب رشد اسمی GDP کشور قطعاً ضریب نفوذ بیمه به حدود ۲.۳ درصد می رسد.
دکتر همتی، تداوم رشد بیمه های زندگی را بسیار مهم دانست و گفت: منابع بیمه های زندگی به عنوان ابزار مهم مالی میان مدت و بلند مدت در بازار مالی مطرح است. سال ۱۳۹۶ نیز رشد ۳۰ درصدی حق بیمه های زندگی را داشتیم که با توجه به تورم یک رقمی سال ۹۶ رشد مطلوب تلقی می شود. با بیمه های عمر مردم هم پس انداز می کنند هم ریسک زمان فوت و از کارافتادگی را پوشش می دهند و هم سرمایه گذاری کرده و سود با کمترین ریسک نصیبشان می شود.
وی افزود: با توسعه بیمه های عمر منابع خرد مردم به منابع کلان و با ثبات سرمایه گذاری تبدیل می شود، در واقع بیمه کانال مطمئن و با ثباتی برای توسعه بازار سرمایه است و با توجه به هدف گذاری برنامه ششم توسعه برای بیمه های زندگی سیاست و برنامه مهم بیمه مرکزی تحقق این امر و رشد ۵۰ درصدی سهم بازار بیمه های عمر در پرتفوی صنعت بیمه در پایان ۵ سال آینده است.
دکتر همتی، همکاری بازار بیمه و بازار بورس اوراق بهادار بیمه ای را از دیگر همکاری های مهم اعلام کرد: این اوراق، ریسک تعهدات بیمه ای را به بازار سرمایه منتقل می کند و ضمن گسترش ظرفیت بیمه و بیمه اتکایی کشور ابزار جدیدی را در اختیار سرمایه گذاران بازار سرمایه قرار می دهد. شرکت های بیمه و بیمه گران اتکایی می توانند از طریق صدور اوراق بهادار متصل به بیمه بر ساماندهی ریسک، متمرکز شده و آنها را مستقیماً به بازارهای اوراق بدهی منتقل کرده و بازده حقوق صاحبان سهام خود را بهبود بخشند. از طریق انتشار اوراق بهادار متصل به بیمه، صنعت بیمه کشور می تواند از ظرفیت های بازار سرمایه برای تأمین مالی و پوشش ریسک های خود استفاده کند.
وی افزود: البته در حال حاضر در کشورهای توسعه یافته این ابزار بیشتر برای پوشش حوادث فاجعه آمیز در بیمه های حوادث طبیعی و بیمه های زندگی استفاده می شود که با این نوع تأمین مالی تناسب دارد. لذا با رشد بیمه های حوادث طبیعی و پوشش های بیمه عمر بتدریج نیاز صنعت بیمه به این نوع تأمین مالی جهت پوشش ریسک های خود افزایش می یابد. در کنار انتشار اوراق بهادار متصل به بیمه، طراحی محصولات جدید بیمه ای مرتبط با سرمایه گذاری بویژه استفاده از ظرفیت بورس از جمله صندوق های سرمایه گذاری در طراحی محصولات بیمه زندگی، موضوع دیگری است که محمل همکاری تنگاتنگ بیمه و بورس می باشد که امیدوارم هر چه زودتر عملیاتی شود.
دکتر همتی، توجه به موضوع تعمیق بازار بورس از طریق سرمایه گذاری در بازار اولیه را از دیگر نکات مهم اعلام کرد و گفت: سرمایه گذاری بیمه ها در بازار ثانویه خیلی کمکی به تعمیق بازار سرمایه نمی کند. صنعت بیمه با منابع بلند مدت ناشی از رشد بیمه های زندگی می تواند در بازار اولیه نقش آفرینی بیشتری داشته باشد و از این طریق نقش خود را در توسعه اقتصادی کشور ایفا کند.
رئیس کل بیمه مرکزی از اینشورتک ها به عنوان یکی از زمینه های مهم در رشد و تحول صنعت بیمه یاد کرد و گفت: اینشورتک که توسط استارت آپ های بیمه ای ارائه می شود به انقلاب دیجیتالی و نوآوری فناوری در صنعت بیمه اطلاق می شود. لازم است کلیه فعالین صنعت بیمه از شرکت های بیمه گرفته تا نمایندگان و کارگزاران و بازاریابان به این موضوع توجه کرده و ضمن استقبال از تحولات متکی بر نوآوری فناوری در صنعت بیمه حمایت نمایند.
وی تاکید کرد: مقاومت در برابر پیشرفت فنی و نوآوری صرفاً موجب کند شدن رقابت و متضرر شدن بیمه گذاران خواهد شد و البته توسعه اینشورتک باید با رعایت مقررات و ضابطه مند باشد.
دکتر همتی افزود: هرفیندال هیرشمن سال گذشته با ۳۶۰ واحد کاهش به ۱۴۰۰ واحد رسید که به معنای نیمه متمرکز و شبه رقابتی شدن بازار بیمه است. رسیدن این شاخص به ۱۰۰۰ واحد، بازار بیمه را کاملا غیر متمرکز و رقابتی خواهد کرد.
وی خاطر نشان کرد: سال گذشته تعداد بیمه نامه های صادره ۷۱ میلیون بوده است و تعداد خسارت های پرداختی ۴۸ میلیون فقره بوده است.
رئیس کل بیمه مرکزی درخاتمه، آمادگی صنعت بیمه برای تعامل بیشتر با دو بازار بورس و بانک را اعلام و تاکید کرد: با توجه به اینکه در سال ۹۶ گردش مالی turnover صنعت بیمه از ۵۰۰ هزار میلیارد ریال فراتر رفت، حضور مؤثر و تعیین کننده بازار بیمه در مجموعه بازارهای مالی را نوید می دهد.