به گزارش نمایه بانک ، به نقل از ستاد خبری سومین نمایشگاه تراکنش ایران، مراسم اختتامیه سومین نمایشگاه تراکنش ایران با سخنرانی محمدمراد بیات، مدیرعامل فابا، سیدحمید پورمحمدی، معاون اقتصادی سازمان برنامه و بودجه و سیدفرید موسوی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی برگزار میشود.
در این مراسم بیات با ارائه گزارشی از عملکرد نمایشگاه، ابعاد مختلف آن را مورد بررسی قرار میدهد. پس از آن نیز مراسم اهدای تندیس به اسپانسرهای الماس و اهدای جوایز جشنواره فینتک و مدال به غرفهداران برگزار می شود. در پایان این مراسم هم موسیقی زنده توسط هنرمند محبوب کشور، مهدی شکوهی، اجرا میشود.
بانکها برای استارتآپها دست زدند
مراسم اختتامیه سومین نمایشگاه تراکنش با حضور مقامات دولتی و فعالان حوزه بانکداری کشور برگزار شد.
به گزارش ستاد خبری نمایشگاه تراکنش، در ابتدای این مراسم، محمد ابراهیم مقدم مدیر عامل بانک تجارت ضمن تشکر از شرکتکنندگان در این نمایشگاه ابزار امیدواری کرد که با مسیری که شرکتهای فینتک و استارتآپها طی میکنند بیشک آیندهای روشن در انتظار این حوزه است.
پس از سخنان مقدم، کلیپی در مورد روند سه روزه نمایشگاه تراکنش ایران و کارگاهها و مراسمی که در حاشیه نمایشگاه برگزار شد، پخش شد.
پورمحمدی معاون اقتصادی سازمان برنامه و بودجه کشور، که یکی از سخنرانان برنامه اختتامیه بود، ضمن ابراز اینکه بانکداری الکترونیک در کشور نسبت به سالهای گذشته پیشرفت بسیاری داشته است، گفت: هنوز مشکلاتی در این حوزه وجود دارد که باید با فراهم کردن زیرساختهای مناسب، فضایی برای پیشرفت در این حوزه فراهم شود.
در ادامه مراسم، محمدمراد بیات، مدیرعامل فابا نیز در مراسم اختتامیه سومین نمایشگاه تراکنش ایران گفت: استقبال مردم از نمایشگاه خلق یک رویداد حماسی بود و به هیچ وجه احساس خستگی نمیکنیم و شاد و پرشور برای ITE 2018 آماده میشویم.
همچنین فرید موسوی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در زمان سخنرانی خود در مراسم اختتامیه گفت: مسئولان باید زیربناهای مناسب را برای فعالیت استارتآپها آماده کنند و مسیر فعالیت آنها هموار شود. همچنین نیاز است نگاههایی که نسبت به فعالیتها و کسب و کارهای این حوزه وجود دارد مورد یک بازنگری جدی قرار گیرد.
در این مراسم از اسپانسرهای الماس نمایشگاه تراکنش از جمله بانک تجارت و پارسیان، شرکت خدمات انفورماتیک، داتین، به پرداخت ملت، شرکت کارت اعتباری ایران کیش تقدیر به عمل آمد.
در قسمتی از مراسم اختتامیه برگزیدگان استارتآپهای شرکت کننده در جشنواره بزرگ فینتک معرفی شدند. و استارتآپهای صد تحلیل، شارژمان و دونیت توانستند مقام اول تا سوم را کسب کنند. جایزه برگزیدگان نفر اول تا سوم لوح تقدیر به همراه 15 سکه بهار آزادی، لوح تقدیر به همراه ده سکه بهار آزادی و لوح تقدیر به همراه 5 سکه تمام بهار آزادی بود.
در پایان این مراسم از غرفهداران برگزیده نیز تقدیر به عمل آمد.
این مراسم با حضور پورمحمدی معاون اقتصادی سازمان برنامه و بودجه کشور، سید فرید موسوی نماینده مجلس شورای اسلامی، محمد ابراهیم مقدم مدیرعامل بانک تجارت، قادری مدیرعامل شرکت شاپرک، پرویزیان مدیرعامل بانک پارسیان و رئیس کانون بانکهای خصوصی، کریمی مدیر عامل هلدینگ سیمرغ تجارت، لگزایی معاونت فناوری اطلاعات بانک ملت، کاظمپور مدیر روابط عمومی بانک تجارت، محسن محتشم قائم مقام توسعه بازار کارت اعتباری ایران کیش و عیدی مرادی برگزار شد.
استقبال بینظیر از نمایشگاه، خلق یک رویداد بزرگ بود
مدیرعامل فابا در مراسم اختتامیه سومین نمایشگاه تراکنش ایران گفت: استقبال مردم از نمایشگاه خلق یک رویداد بود و به هیچ وجه احساس خستگی نمیکنیم و شاد و پرشور برای ITE 2018 آماده میشویم.
محمدمراد بیات با اشاره به اینکه ما به خود و وجدان عمومی ایران وعده دادیم که ایران را مرکز ثقل منطقه میکنیم، گفت: مردم میزبان این رویداد و نمایشگاه بودند و ما هر کاری میکنیم تا کسبوکار رونق پیدا کند و رقیب هیچ کسبوکاری نمیشویم. او در پایان نیز از توافقنامهها و بازدید هیئتهای خارجی و حضور استارتآپها و غیره ابراز خشنودی کرد.
برای رسیدن اهداف چشمانداز، به 780 هزار میلیارد تومان سرمایه نیاز داریم
حمید پورمحمدی معاون توسعه امور تولیدی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور در اختتامیه نمایشگاه تراکنش ایران گفت: برای این که به اهداف سند چشم انداز برسیم، در طول برنامه 5 ساله ششم، سالانه به رقمی در حدود 780 هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری جدید نیاز داریم.
وی با ذکر خاطرهای از ابتدای شکل گیری ایده نهادسازی در نظام پولی و بانکی ایران گفت: در اوایل دهه 80 ایدههایی را برای شکلگیری نهادهایی در حوزه نظام پولی و بانکی ایران مطرح کردیم که اکنون این نهادها به بالندگی مناسبی رسیده اند. یکی از این نهادها شورای بانکداری الکترونیک بود.
پورمحمدی ادامه داد: فابا نیز نهادی است که در اواسط دهه 80 افتتاح شد و حالا درختی تنومند است که جامعه از ثمره و میوه آن بهره مند می شود.
عضو شورای پول و اعتبار با مروری بر تلاشهایی که در راستای راهاندازی ATM ها صورت گرفت، گفت: زمانی تصور رسیدن به سه دهم درصد تراکنش برای ما رعبآور بود اما حالا 80 درصد تراکنشهای کشور به صورت الکترونیکی انجام میشود و نبود ATM قابل تصور نیست.
وی با اشاره به نقش جوانان در فناوریهای نوین گفت: از حضور جوانان در حیطه فناوریهای نوین و استارتآپها خوشحالیم و این فعالیتها نبوغ و استعداد جوانان ایرانی را به ظهور می رساند.
دبیر ستاد اقتصاد مقاومتی گفت: برای اینکه به مقام اول اقتصادی و فناوری در منطقه برسیم به دو ابزار نیازمندیم؛ یکی فناوری و دیگری جوانان. ما باید اینها را حمایت کنیم تا اقتصاد ایران به حرکت دربیاید.
وی ادامه داد: برای این که به اهداف سند چشم انداز برسیم، در طول برنامه 5 ساله ششم، سالانه به رقمی در حدود 780 هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری جدید نیاز داریم. در حالی که متوسط سالانه سرمایهگذاری ما در برنامه پنجم 220 هزار میلیارد تومان بود. برای پر کردن این فاصله به تشویق و تسهیل سرمایهگذاری، مشارکت بخش خصوصی، سرمایه گذاری و تامین مالی خارجی نیاز داریم.
اجازه نداریم فرصت فینتک را به تهدید تبدیل کنیم
سید فرید موسوی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، در مراسم اختتامیه سومین دوره نمایشگاه تراکنش ایران با تقدیر از برگزاری نمایشگاهی در این سطح که موجبات پیوند و همگرایی متخصصان حوزه فناوری اطلاعات و فعالان حوزه بانکی را فراهم آورده است، گفت: مجلس دست یاری مقابل متخصصین اینحوزه دراز میکند تا با ما در این بخش همکاری کنند.
سید فرید موسوی نماینده مجلس شورای اسلامی در مراسم اختتامیه نمایشگاه تراکنش و جشنواره فینتک ایران، در جمع متخصصین حوزه فین تک و فعالان حوزه بانکی با اشاره به اینکه با وجود شرایط سخت تحمیلی و بحرانهایی که در سالهای گذشته صنعت بانکی با آن مواجه شد، صنعت بانکی از ریل خارج نشد، گفت: محدودیتهای بانکی زیادی درسالهای اخیر به صنعت بانکی ما تحمیل شد، اما مدیران این حوزه در این زمینه هم سربلند بودند.
وی ادامه داد: من از تمام کارگزاران و مدیران شبکه بانکی تشکر میکنم که با تمام این مشکلات نگذاشتند شبکه بانکی مبتنی بر اطلاعات دچار مشکل شود و از ریل خارج شود.
موسوی در ارتباط با بحث توسعه فینتک ها و مشکلاتی که بر سر راه فعالیت آنها وجود دارد، گفت: بحث فینتک ها توسعه خوبی داشته . انرژی و ظرفیتهای کشور در حوزه منابع انسانی هم این انتظار را ایجاد می کرد که پیشرفت داشته باشیم. اما ریل گذاری درستی در این حوزه اتفاق نیفتاده است و دستگاهها موانعی در این راستا ایجاد میکنند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: امروز میتوانیم این ریل گذاری را برای حوزه فینتک ها هم داشته باشیم. گرچه انتظاراتی که در بحث تنظیم مقررات وقوانین این حوزه مطرح می شود درست است، اما باید ریل گذاری درستی اتفاق بیفتد.
موسوی گفت: مجلس دست یاری مقابل متخصصین اینحوزه دراز میکند تا با ما در این بخش همکاری کنند. از فابا هم می خواهیم که در حوزه اطلاع رسانی دراین بخش به ما کمک کند تا شاهد پیشرفتهای بیشتری باشیم.
امیدواریم که فعالان بانکی و متخصصین، مجلس را برای تنظیم مقررات و قوانین در این بخش کمک کنند. ما دیگر باید کمتر شاهد ایجاد محدودیت برای فعالین استارتآپی باشیم. این زمانی محقق می شود که ریل گذاری انجام شود. چارچوبها باید توسط فعالان حوزه بانکی و حوزه فین تک تعیین شود و بعد به حوزه تنظیم مقررات وارد شویم. اگر چارچوب ها تعریف نشوند، ما اجازه نداریم فرصتهایی که داریم را تبدیل به تهدید کنیم و چالشهایی برای اقتصاد کشور به وجود بیاوریم.
وی ابراز امیدواری کرد که در سالهای آتی با حضور فعالان داخلی و خارجی برای تضارب آرا و شناخت بیشتر در حوزه آشنایی با فرایندهای نوین بانکی و در حوزه فینتک، شاهد رشد کمی و کیفی بیش از پیش نمایشگاه تراکنش ایران باشیم.