تصویب ۲.۵ میلیارد دلار پروژه سرمایه‌گذاری در هفته گذشته

نمایه بانک : مدیرکل سرمایه گذاری خارجی سازمان سرمایه گذاری کشور با اشاره به اینکه جلسات این بخش هر هفته برای هیئت‌ها برگزار می‌شود از مصوب شدن ۲ و نیم میلیارد دلار پروژه‌های سرمایه‌گذاری در جلسه هفته قبل این سازمان خبر داد.
  • شنبه 15 آبان 1395 ساعت 9:29

به گزارش نمایه بانک ، به نقل از ایسنا، مدیرکل سرمایه‌گذاری خارجی قوانین اجرایی در مناطق آزاد و کیش را مشوق سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی خواند.

احمد جمالی، در نشست تخصصی بررسی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در کیش با اشاره به اهمیت جذب سرمایه‌گذاری به‌خصوص در بخش‌های خارجی دراین‌باره گفت:  قطعاً در هر کسب‌وکاری سه مؤلفه زمان، هزینه و منابع بسیار مهم است.

وی با اشاره به اینکه صدور مجوز در ایران عملاً هیچ هزینه‌ای برای سرمایه‌گذاران خارجی به دنبال ندارد، اظهار کرد: صدور کلیه مجوزهای مرتبط با کسب‌وکار برای سرمایه‌گذاران خارجی هیچ‌گونه هزینه‌ای در برندارد ضمن اینکه در حوزه زمان صدور مجوز نیز نهایت تلاش انجام‌شده تا متقاضیان حداکثر طی ۴۵ روز بتوانند مجوزات را اخذ کنند.

مدیرکل سرمایه‌گذاری خارجی توضیح داد: زمانی که در چارچوب قانون برای انجام فعالیت شرکت‌های سرمایه‌گذاری خارجی مشخص‌شده، بالغ بر ۴۵ روز است که ۱۰ روز کاری آن مربوط به وزارتخانه ذی‌ربط است.

جمالی با اشاره به اینکه هیئت سرمایه‌گذاری خارجی سه‌شنبه هر هفته جلساتی جهت پذیرش هیئت‌های خارجی علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری دارد گفت: در جلسه هفته گذشته بیش از ۲ و نیم میلیارد دلار پروژه‌های سرمایه‌گذاری در حوزه‌های مختلف درون این هیئت مصوب شد، همچنین برای سه‌شنبه آینده نیز بیش از ۳ میلیون دلار پروژه در حوزه‌های سلامت، زیرساخت و حوزه‌های صنعتی برای حضور در این جلسه اعلام آمادگی کرده‌اند لذا من معتقدم که با چنین وضعیتی شرایط برای سرمایه‌گذاری خارجی در کشور بسیار فراهم است.

وی ادامه داد: شرایطی که امروز در کشور داریم و میزان رجوع سرمایه‌گذاران برای ورود به کشور و آغاز فعالیت در مقیاس با سال‌های گذشته بسیار متفاوت است.

مدیرکل سرمایه‌گذاری خارجی  با اشاره حل مشکلات سرمایه‌گذاران برای ورود سرمایه و خروج آن گفت:  نکته مهم این است که امروز ورود و خروج سرمایه برای سرمایه‌گذاران خارجی هیچ مشکلی ندارد تا جایی که مدت‌هاست که بانک‌ها برای ورود سرمایه مقادیر زیادی ارز وارد کشور کرده و بسیاری از بخش‌ها آغاز فعالیت کرده‌اند.

جمالی مشکلات خروج ارز از کشور را نیز رفع شده خواند و گفت: امروز برای خروج ارز از کشور توسط سرمایه‌گذاران نیز مشکلی وجود ندارد تا جایی که هفته گذشته یک شرکت سرمایه‌گذار پس از درخواست انتقال سود و موافقت انجام شد، سود سرمایه خود را خارج کرد.

جمالی ادامه داد: ما در بخش سرمایه‌گذاری‌های خارجی علاوه بر استقبال از طرح‌های سرمایه‌گذاران برای فعالیت در ایران استقبال می‌کنیم، طرح‌های سرمایه‌گذاری استان‌های مختلف را جمع‌آوری کرده و بر روی سایت سازمان قرار داده‌ایم لذا علاقه‌مندان می‌توانند از بخش‌های پیشنهادی ما بهره‌مند شوند و در این زمینه‌ها سرمایه‌گذاری کنند.

وی منطقه آزاد کیش را دارای شرایط مناسبی برای سرمایه‌گذاری خارجی خواند و گفت: در تمام مناطق آزاد کشور به‌خصوص کیش، قوانینی حاکم است که طی آن دولت مشوق‌های مختلفی را برای جذب سرمایه‌گذار به‌خصوص در بخش خارجی طراحی کرده است.

مدیرکل سرمایه‌گذاری خارجی تصریح کرد: تملک زمین برای سرمایه‌گذاری در کنار معافیت‌های مالیاتی و مواردی ازاین‌دست ازجمله مشوق‌هایی است که دولت در بخش‌های مالی و غیرمالی برای سرمایه‌گذاران تدارک دیده است لذا می‌توان گفت که ایران در مقایسه با سایر مناطق آزاد دنیا، تسهیلات بسیار زیادی را برای سرمایه‌گذاران تدارک دیده است.

جمالی افزود: قطعاً واگذاری زمین تحت عنوان شخصی در مناطق آزاد ممنوع است اما این در قالب تأسیس یک سرمایه‌گذاری واگذاری زمین به‌عنوان مشوق  انجام می‌شود.

معاون اقتصادی سازمان منطقه آزاد کیش نیز متوسط حجم سرمایه‌گذاری کیش را طی سه سال گذشته بالغ‌بر ۳ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد.

علی جیرفتی در نشست تخصصی بررسی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در کیش، تمرکز مدیریت را ازجمله مزایای مهم جزیره کیش خواند و  دراین‌باره گفت: دربندهای نخست قانون اساسی کشور، ذکرشده که سازمان‌های مناطق آزاد از کلیه قوانین و مقررات حاکم بر دستگاه‌های اجرایی مستثنی هستند لذا این قانون بسیار شفاف تکلیف را برای مناطق آزاد مشخص کرده است. زیرا قرار است که یک نگرش و نگاه جدید در یک منطقه تست شود.

وی افزود: قطعاً یکی از مهم‌ترین مزایای مناطق آزاد این است که در آن‌یک مدیریت متمرکز فعالیت می‌کند لذا ما این نوید را به سرمایه‌گذاران می‌دهیم که دغدغه اخذ مجوز در کیش بسیار کمتر از سایر استان‌هاست چراکه آن‌ها تنها با یک سازمان طرف هستند.

معاون اقتصادی سازمان منطقه آزاد کیش درباره شرایط حاکم بر منطقه توضیح داد: کیش شامل جزایر هندورابی، فارور بزرگ و کوچک است که توسعه هندورابی از دو سال پیش آغازشده است.

جیرفتی از اجرای زیرساخت‌های لازم در جزیره هندورابی خبر داد و گفت: هندورابی جزیره‌ای است که ازنظر اقلیمی بسیار به کیش شبیه است اما جزیره‌ای کاملاً بکر و دست‌نخورده به شمار می‌رود. ما در این جزیره فرودگاه و بندرگاه را به مرحله بهره‌برداری رسانده‌ایم ضمن اینکه یک هتل ۵ ستاره نیز در این جزیره فعال‌شده است. بر همین اساس توسعه هندورابی در راستای گردشگری با شعار هندورابی جزیره آرامش آغازشده و آماده جذب سرمایه‌گذار در بخش‌های مختلف و با محور گردشگری است.

وی کیش را یکی از بخش‌های فعال در بخش صنایع غیر آلاینده خواند و اظهار کرد: کیش بالغ‌بر ۴۰۰ صنعت فعال دارد این در حالی است که بیش از ۵۰ درصد این صنایع را بخش‌های دانش‌بنیان و غیر آلاینده با تعداد نیروی انسانی اندک و ارزش‌افزوده بالا  که عموماً صادراتی هستند، تشکیل می‌دهند.

معاون اقتصادی سازمان منطقه آزاد کیش از افزایش ۱۷ هزار تخت در مراکز اقامتی کیش خبر داد و گفت: کیش سالانه پذیرای ۱ میلیون و ۸۰۰ هزار  گردشگر که به معنای حضور روزانه ۳ تا ۴ هزار نفر گردشگر در کیش است. این در حالی است که ما امروز بالغ‌بر ۱۲ هزار تخت در هتل‌های ۲ تا ۵ ستاره کیش داریم اما باهدف توسعه این بخش نزدیک به  ۱۷ هزار و ۵۰۰ تخت نیز به‌زودی به این بخش افزوده می‌شود تا ظرفیت اقامتی کیش به بیش از دو برابر افزایش یابد.

جیرفتی میانگین آمار اشغال هتل‌ها را بالغ‌بر ۶۰ درصد خواند و گفت: باوجود تمام مشکلات موجود، روند گردشگری در کیش نسبت به میانگین کشور وضعیت بهتری داشته تا جایی که میزان ورود گردشگر از ۸ درصد در سال جاری به ۱۳ درصد افزایش‌یافته است. بر همین اساس نیز میانگین اشغال هتل‌ها در جزیره به بالای ۶۰ درصد ارتقاءیافته که آمار خوبی در سطح بین‌المللی است.

وی متوسط حجم سرمایه‌گذاری در سه سال گذشته را بالغ‌بر ۳ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و ادامه داد: در راستای توسعه کیش علاوه بر ۳ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری ما در بخش صادرات و ترانزیت نیز بالغ‌بر ۳۳۰ میلیون دلار تراکنش داشته‌ایم.

معاون اقتصادی سازمان منطقه آزاد کیش ۸۵ درصد اقتصاد کیش را در اختیار بخش خصوصی خواند و بیان کرد: در سه سال گذشته حدود ۷۰۰ میلیارد تومان تنها در بخش عمرانی کیش جذب بودجه انجام‌شده  که نشانگر پیشرو بودن کیش در این عرصه است ضمن اینکه طی سه سال گذشته ۶ هزار و ۵۰۰ میلیون تومان سرمایه‌گذاری در قالب ۶۲ قرارداد صرف شده که عمدتاً مربوط به بخش خصوصی است.

جیرفتی با اشاره به مزیت‌های خاص منطقه آزاد کیش برای سرمایه‌گذاری گفت: معافیت‌های ۲۰ ساله مالیاتی، معافیت‌های گمرکی، ثبت صددرصدی شرکت برای سرمایه‌گذاران خارجی، معافیت‌های ورود مواد اولیه و ماشین‌آلات، بی‌نیاز در اخذ ویزا برای سرمایه‌گذاران خارجی و تمرکز مدیریتی ازجمله تسهیلاتی است که منطقه آزاد کیش به سرمایه‌گذاران ارائه می‌کند.


ثبت نظر

ارسال