به گزارش نمایه بانک ، به نقل از ایسنا (منطقه قم)، آیتالله مکارم شیرازی عصرشنبه در دیدار با مدیران اتاق بازرگانی و تعاون عنوان کرد: اصل فعالیتهای اقتصادی باید در عرصه تعاونی انجام شود؛ حتی کسانی که فعالیت فردی میکنند نام شرکت را روی این کار خود میگذارند زیرا فعالیت شرکتی جلب اعتماد می کند؛ توسعه تعاون نیز نیازمند فرهنگسازی است.
وی افزود: حل برخی از مشکلات از طریق همکاری مجلس و نهادها است و برخی از این مشکلات را نیز قوه قضاییه باید حل کند و برخی از مشکلات دیگر نیز نیازمند فرهنگسازی است.
این مرجع تقلید با ذکر این مطلب که در بحث اقتصاد مقاومتی، مردم باید باور کنند که صرفه اصلی آن است که از اجناس داخلی و تولیدات داخلی استفاده کنند، عنوان کرد: امروزه مهمترین اقتصاد دنیا نیز به سوی اقتصاد مقاومتی میرود؛ آنها اعلام کردهاند که ملت آمریکا باید تولیدات آمریکایی و داخلی خود را مصرف کند.
وی گفت: وقتی تولید داخلی مصرف شود بیکاری و بسیاری از معضلات اجتماعی برطرف شود ولی این حرکت نیازمند رعایت سه نکته است: در این زمینه اولین نکته آن است که مردم از نظر فرهنگی ساخته شوند.
وی افزود: امروزه تفکر بسیاری از مردم آن است که اجناس خارجی بهتر است و به همین خاطر بسیاری از تولید کنندگان محصولات خود را با مارک خارجی میفروشند؛ تولید داخلی نیزباید با کیفیت و قیمت مناسب عرضه شود.
این مرجع تقلید بیان کرد: در کنار این مسایل، باید مساله قاچاق کالا را حل کنیم؛ وقتی گفته میشود که درصد بالایی از کالاهای بازار ما از طریق قاچاق وارد میشود قابل قبول نیست.
آیتالله مکارم شیرازی بیان کرد: زمانی که سواستفادههای مالی انجام میشود به قدری تشریفات قانونی ایجاد میشود که سالها طول میکشد و این روند اثرگذاری خاصی ندارد؛ وقتی این تخلفات خارج از نوبت رسیدگی شود اثرگذار است.
این مرجع تقلید با بیان این مطلب که امروزه بسیاری از سوءاستفاده گران مالی از این کار خود ترس ندارند، گفت: دلیل این امر نیز آن است که جریان رسیدگی دست وپاگیر است و به همین دلیل نمیترسند؛ در کشورهای غربی مردم جرات ندارند مالیات خود را عقب بیاندازند چون سیستمی حاکم است که به راحتی آنها را تحت فشار قرار میدهد.
آیتالله مکارم شیرازی تصریح کرد: برخی مشکلات و بیماریها از گذشته بوده به امروز رسیده است از جمله مشکل و بیماری مزمن یارانهها است؛ با چه منطقی این پول را در اختیار 70 میلیونی که حداقل دو سوم آنها نیازی به این پول نداشتند گذاشتند و این پول را به جای اینکه به بخش تولید ببرند در عرصههای دیگر سوخت کردند.
این مرجع تقلید یادآور شد: در این زمینه نیز باید با امیدواریم جلو برویم و احساس یاس و ناامیدی کاری از پیش نمیبرد؛ همه ما باید مبلغ اقتصاد سالم باشیم زیرا اگر اقتصاد ما سالم شد جوانان ما نیز از بیکاری نجات می یابند و سلامت را درپیش میگیرند.