سود سهام عدالت حداقل 69 و حداکثر 150 هزار تومان تعیین شد

نمایه بانک : به گفته رئیس سازمان خصوصی‌سازی حداقل سودی که شرکتها به سازمان خصوصی‌سازی پرداخت خواهند کرد، 3400 میلیارد تومان خواهد بود و این مقدار را بین 49 میلیون مشمول سهام تقسیم خواهد شد.
  • جمعه 24 شهریور 1396 ساعت 0:32

به گزارش نمایه بانک ، عبدالله پور حسینی، رئیس سازمان خصوصی‌سازی با بیان اینکه تا به امروز حدود 3400 میلیون تومان سود به سهامداران عدالت اختصاص یافته است گفت: برای اختصاص این سود به شرکت خصوصی‌سازی، به عنوان نماینده مردم این شرکتها به مدت 8 ماه یعنی  از اواخر تیرماه تا ابتدای اسفندماه فرصت داشتند که  از بین این شرکتها فقط شرکت هلدینگ خلیج فارس به جهت اینکه هنوز مجمع آنها تشکیل نشده است تا پایان مهرماه فرصت دارند که سود مشمولان سهام عدالت را بپردازند.

وی با بیان اینکه براورد اولیه از شرکت هلدینگ خلیج فارس این است که چیزی حدود 600 میلیارد تومان سود به مشمولان سهام عدالت بپردازد گفت: این مقدار سود اختصاص یافته به وسیله یک شرکت قابل ملاحظه است که هنوز به حساب شرکت خصوصی سازی برای واگذاری داده نشده است.

پورحسینی با بیان اینکه مبلغ کل سود قطعی پرداختی مشمولان سهام عدالت تا  سقف 4000 میلیارد تومان خواهد بود گفت: این مقدار از سود به جهت شرکت دادن سهامداران در سهم شرکتها تغیر می‌کند اما از 3400 میلیارد تومان کمتر نخواهد بود.

وی با بیان اینکه سود قطعی که  پرداخت خواهد شد از تقسیم 3400 میلیارد تومان به تعداد 49 میلیون مشمول خواهد بود گفت: این مقدار قطعی است که برای آن برنامه‌ریزی کردیم چون این مقدار سود قطعی است.

پور حسینی با بیان اینکه پرداخت سود مشمولان سه مرحله‌ای خواهد بود گفت:‌ ابتدا سود مشمولانی که جزو دو دهک پائین جامعه هستند و عمدتا نیز جزو خانواده‌های تحت پوشش سازمانهای حمایتی هستند پرداخت خواهد شد و سپس روستائیان بیکار و بعد سایر روستائیان و مشمولان سهام عدالت سودشان پرداخت خواهد شد چرا که امکان پرداخت همزمان این مقدار از سود وجود ندارد.

البته سود تا پایان ‌سال به صورت نوبتی پرداخت می‌شود و در نوبت اول سود سهام عدالت دهک‌های پایین جامعه نظیر روستاییان، اعضای بهزیستی و کمیته امداد امام«ره» و… قرار دارند. این موضوع درحالی رخ می‌دهد که خبرهای اعلام‌شده حاکی از آن است که سود سهام عدالت به صورت سالانه پرداخت می‌شود و رقم ثابتی ندارد.

در واقع پس از پایان حسابرسی شرکت‌های سرمایه‌پذیر میزان سود سالانه سهامداران اعلام می‌شود.


همه ۴۹‌میلیون یک دفعه سود نمی‌گیرند


به گفته میرعلی اشرف عبدالله پوری‌حسینی، سود سهام عدالت تا پایان‌ سال در سه مرحله واریز می‌شود و در هرنوبت همه ۴۹‌میلیون یک دفعه سود نمی‌گیرند، بلکه مرحله به مرحله واریز سود انجام می‌شود. ابتدا سود مشمولانی که جزو دو دهک پایین جامعه هستند و به‌طور عمده جزو خانواده‌های تحت پوشش سازمان‌های حمایتی هستند، پرداخت خواهد شد و سپس نوبت به روستاییان بیکار و بعد سایر روستاییان و مشمولان سهام عدالت می‌رسد که سودشان پرداخت شود.

معاون وزیر اقتصاد با اشاره به این‌که تا پایان تیرماه ۹۶ به جز سه شرکت سرمایه‌پذیر که مجمع‌شان را برگزار نکردند، بقیه شرکت‌ها مجمع برگزار کرده و سود سهام عدالت را تعیین و اعلام کرده‌اند، گفت: براین اساس ٣‌هزار و ۳۴۵‌میلیارد تومان سود برای مشمولان سهام عدالت در شرکت‌های سرمایه‌پذیر مصوب و چیزی حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰‌میلیارد تومان هم سود هلدینگ خلیج‌فارس تعیین شده که به سود بقیه شرکت‌ها اضافه خواهد شد.

به گفته پوری‌حسینی، به حساب کسانی که سهام یک‌میلیون تومانی دارند، بین ۱۳۰ تا ۱۵۰‌هزار تومان سود واریز می‌شود و به موجب قانون تجارت، شرکت‌ها ۸ماه فرصت دارند سود را بپردازند. او درعین ‌حال به این موضوع اشاره کرد که شرکت‌ها سالی یک‌بار مجمع برگزار می‌کنند و سالی یک‌بار سود را مشخص می‌کنند و‌ سال‌به‌سال میزان سود متغیر است و عملکرد‌ سال آینده مشخص نیست.

معاون وزیر اقتصاد همچنین توضیح می‌دهد؛ برای اختصاص سود ٣‌هزار و ۳۴۵‌میلیارد تومانی به شرکت خصوصی‌سازی، شرکت‌ها به مدت ٨ماه یعنی از اواخر تیرماه تا ابتدای اسفندماه فرصت داشتند که البته از بین این شرکت‌ها فقط شرکت هلدینگ خلیج‌فارس به دلیل این‌که هنوز مجمع آن تشکیل نشده تا پایان مهرماه فرصت دارد که سود مشمولان سهام عدالت را بپردازد.

به گفته او، برآورد اولیه از شرکت هلدینگ خلیج‌فارس این است که چیزی حدود ٦٠٠‌میلیارد تومان سود به مشمولان سهام عدالت بپردازد که این مقدار سود اختصاص‌یافته به وسیله یک شرکت قابل ملاحظه است.


٣٢‌میلیون نفر کد شبا داده‌اند


آن‌طور که پوری‌حسینی می‌گوید؛ ۴۹‌میلیون نفر ثبت‌نام شده قطعی سهام عدالت وجود دارد که از این تعداد نزدیک به ۲‌میلیون نفر فوت کرده‌اند که همه اینها مشمول دریافت سهام عدالت هستند. این درحالی است که تاکنون بالغ بر ۳۲‌میلیون نفر کد شبای خود را به سازمان خصوصی‌سازی اعلام کرده‌اند و حدود ۱۷‌میلیون نفر هم کد شبای خود را اعلام نکرده‌اند و باید حتما نسبت به تکمیل پرونده خود اقدام کنند.

اما در مورد مشمولانی که فوت کرده‌اند، سازمان خصوصی‌سازی درصدد راه‌اندازی سامانه‌ای جهت ساماندهی مشمولان متوفی و واریز سود سهام این افراد به حساب وراث است و آن‌گونه که رئیس این سازمان می‌گوید، سهم متوفیان محفوظ است و وارثان از این بابت خیالشان راحت باشد و کاری که وراث باید انجام دهند این است که ابتدا گواهی حصر وراثت دریافت کنند و الباقی را بپردازند و سود باقیمانده را دریافت کنند.

به گفته رئیس سازمان خصوصی‌سازی، سازمان متبوعش بعد از تمام شدن پرداخت سود سهام عدالت، برنامه‌ای برای ثبت‌نام افراد جدید برای سهام عدالت و جامانده‌ها ندارد، زیرا پاسخگویی به ۴۹‌میلیون نفر بسیار سنگین است.

امکان خرید و فروش برگه‌های سهام عدالت وجود ندارد
معاون وزیر اقتصاد درباره معامله و فروش سهام عدالت هم گفت: صندوق‌هایی قابل معامله در بورس پیش‌بینی شده که سهام عدالت را در اختیار می‌گیرند و یونیت‌های واحدهای این صندوق‌ها در اختیار مشمولان قرار خواهد گرفت و هر وقت موفق شدیم‌ ای‌تی‌اف‌ها را تشکیل دهیم و یونیت‌ها در اختیار مردم قرار گرفت، پیش‌بینی شده مردم با فروش یونیت‌ها بتوانند سهام را معامله کنند.

پوری‌حسینی درعین‌حال تأکید کرد که ارزش ریالی هر یک‌میلیون سهام عدالت در بازار، حدود ۲‌میلیون تومان است ولی فعلا امکان خرید و فروش برگه‌های سهام عدالت وجود ندارد.


پرداخت سود به‌زودی ممکن نیست


اما در شرایطی که مدیران سازمان خصوصی‌سازی اصرار به تقسیم سود نقدی میان مشمولان سهام عدالت دارند و بر تقسیم سود مرحله اول این سهام تا شهریورماه امسال تأکید می‌کنند، نایب‌رئیس کمیسیون بودجه و محاسبات مجلس می‌گوید که براساس آخرین گزارش‌های ارایه‌شده از سوی مسئولان مربوطه در حوزه سهام عدالت، پرداخت این سود به‌زودی ممکن نیست و با این‌حال اگر دولت انجام این مهم را در دستور کار دارد، اقدام مثبتی است.

جهانبخش محبی‌نیا معتقد است باید براساس شاخص درآمد، خانوارها در جامعه شناسایی شوند و در این راستا سود سهام عدالت یا یارانه نقدی به صورت هدفمند پرداخت شود.

به گفته نماینده میاندوآب و شاهین دژ در مجلس، باید این موضوع را پذیرفت که پرداخت سود سهام عدالت یا یارانه نقدی تأثیر چندانی در افزایش قدرت خرید مردم ندارد، بنابراین مطلوب این است که با تجمیع منابع مالی موجود، کارهای بزرگ و اساسی در اقتصاد انجام داد.

محبی‌نیا تأکید می‌کند که برای ارتقای نرخ رشد اقتصادی، به منابع مالی تجمیع‌شده نیاز است و بنابراین باید با مدیریت صحیح منابع، مشکلاتی مانند بیکاری و قفل شدن تولید را حل کرد.

این نماینده مجلس معتقد است که نباید منابع ملی در قالب برخی رویکردهای غیرصحیح که واجد ارزش چندانی نیست، هدر برود، به دلیل این‌که به گفته او حتی اگر بخواهیم این‌گونه اقدامات را با روش غیرصحیح ادامه دهیم منابع مالی کفایت نمی‌کند.

به گفته نایب‌رئیس کمیسیون بودجه و محاسبات، آزادسازی خرید و فروشسهام عدالت بدون اتخاذ تدابیر کارشناسی می‌تواند باعث شود سهام عدالت به قیمت کمی به دست سوداگران بیفتد و به جای مردم سوداگران منتفع شوند.

تا پایان شهریور مهلت اعلام شماره شبا 

با توجه به شمارش معکوس مشمولین سهام عدالت برای دریافت سود در پایان شهریور ماه، مسئولین سازمان خصوصی‌سازی رقم دقیق سود سهام را 150 هزار و 69 هزار تومان اعلام کردند.

با توجه به نزدیکی هر چه بیشتر به زمان واریز اولین مرحله از سود سهام عدالت، سازمان خصوصی‌سازی در روزهای اخیر خبر از بازگشایی سامانه برای ارائه شماره شبا توسط وراث 2 میلیون متوفی داده است که با این اوصاف در مرحله اول مشمولین متوفی و زنده‌ای دهک‌های اول درآمدی سود سهام عدالت دریافت خواهند کرد.


اما در این میان هستند کسانی که شماره حسابی برای واریز سود خود اعلام نکرده‌اند و شاید هم امسال، مشمول دریافت سود سهام عدالت نشوند؛ به خصوص اینکه دولت اعلام کرده که تا پایان شهریورماه مهلت باقی است تا اگر کسی می‌خواهد، سرمایه خود را در قالب سهام عدالت افزایش داده و به یک میلیون تومان برساند؛ ضمن اینکه شماره شبای حساب بانکی خود را نیز در سامانه ثبت نماید.
افرادی که مجموع سهام تخصیص یافته به آنها از محل سود، تخفیف و آورده نقدی، یک میلیون تومان است و صورت حساب کنونی آنها، معادل این رقم است، واریزی سود سهام عدالت برای آنها ۱۲۵هزارتومان خواهد بود و برای مشمولینی که سهام آنها ۵۳۰ هزارتومان است نیز، مبلغ سود حدود ۶۵ هزار تومان خواهد بود.

البته در هفته پایانی مردادماه اعلام کرده بود که این میزان سود افزایش می‌یابد؛ چرا که سه شرکت مهم سهام عدالت از جمله هلدینگ خلیج فارس، هنوز مجمع خود را برگزار نکرده‌اند و اگر این مجامع برگزار شود، نرخ سود افراد دارای یک میلیون تومان سهام، ۱۵۰ هزار تومان خواهد بود.

تنها افرادی که تا پایان تیرماه سال جاری، اقدام به افزایش سقف سهام خود تا یک میلیون تومان کرده اند، سود کامل سال ٩٥ را می گیرند؛ اگرچه واریز این وجه اجباری نیست.

تاکنون ۳۶ میلیون نفر برای مشاهده وضعیت صورت حساب سهام عدالت خود به سامانه سهام عدالت مراجعه کرده‌اند؛ این در حالی است که ۳۰ میلیون نفر از این افراد، شماره شبای بانکی خود را وارد این سامانه کرده اند.

این در حالی است که مسئولین سازمان خصوصی‌سازی به سایر مشمولان سهام عدالت توصیه کردند تا هرچه سریعتر شماره شبای بانکی خود را برای دریافت اولین مرحله سود سهام عدالت به سامانه اعلام کنند.

محدودیتی برای اعلام زمان شماره شبا توسط مشمولان وجود ندارد، با توجه به اینکه قرار است اولین مرحله سود تا پایان شهریور ماه به حساب مشمولان واریز شود، بدیهی است افرادی که شماره شبای خود را وارد سامانه نکرده باشند نمی توانند اولین سود را دریافت کنند. با این وجود سود این افراد همچنان محفوظ خواهد ماند تا زمانی که شماره شبای بانکی خود را به سامانه اعلام کنند.
به محض تعیین تکلیف مصوبه شورای عالی اصل 44، در کمترین زمان ممکن این سود به حساب مشمولان واریز می شود.

وی سود مصوب عملکرد مالی سال مالی ٩٥ شرکت های سرمایه پذیر مشمول سهام عدالت را تاکنون ۳ هزار و ۳۵۰ میلیارد تومان بوده و سال مالی سه شرکت دیگر مشمول این طرح ۳۱ خرداد است که براساس آن مهرماه مجامع آنها برگزار شود؛ از جمله این شرکت ها شرکت پتروشیمی هلدینگ خلیج فارس است.

با توجه به اینکه میانگین سود سال های گذشته هلدینگ خلیج فارس حدود ۶۰۰ تا ۷۰۰ میلیارد تومان بوده است، پیش بینی می شود که همین میزان نیز برای سال ۱۳۹۵ تعیین شود؛ براین اساس رقم مصوب نهایی سود شرکت های سرمایه پذیر مشمول سهام عدالت به حدود ۴ هزار میلیارد تومان خواهد رسید.

شرکت های مشمول ۸ ماه فرصت دارند تا سود خود را به خزانه واریز کنند، با ۶۰ شرکت مشمول سهام عدالت رایزنی هایی انجام داده ایم که این سود زودتر به سازمان خصوصی واریز شود.

میزان سودی که به حساب مشمولین دو دهک اول (تخفیف دار) از جمله کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی بعلاوه افرادی که باقی مانده اقساط خود را تا سقف یک میلیون تومان به حساب واریز کرده اند، در سال ٩٦ حدود ۱۵۰ هزار تومان است.

سود مصوب رقم ۴ هزار میلیارد تومان برای همه مشمولان یکسان نخواهد بود، و برای مشمولین ٤ دهک دیگر با توجه به میزان دارایی سهم خود و پرداخت باقیمانده اقساط خود متفاوت خواهد بود و پرداختی سود به حساب هر فرد در این بخش براساس میزان واریزی های اقساط آنها خواهد بود.

باید منتظر ماند و دید که در 9 روز باقی مانده تا پایان شهریورماه، دولت آیا سود سهام عدالت را به حساب مشمولان واریز خواهد کرد.


منبع : خبرفارسی _ خبرآنلاین _ تی نیوز 


ثبت نظر

ارسال