به گزارش ایرنا، این سه کشور پیشتر توافقنامه ای را در حاشیه شانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای به همین منظور امضا کرده بودند و حالا کمیسیون اصلاحات و توسعه چین در بیانیه ای اعلام کرد که توافق نهایی در این خصوص حاصل شده است.
بر این اساس سه کشور قصد دارند سامانه ترابری زمینی، دریایی و هوایی را بین خود بهبود بخشیده و تشریفات گمرکی در این کریدور اقتصادی کاهش دهند.
همزمان اعلام شده است که سه کشور قصد دارند تشریفات واردات کالا از بنادر را متقابلا کاهش داده و تسهیلات بیشتری برای بازرگانان در نظر بگیرند.
افزون بر این سه کشور اعلام کرده اند که این کریدور اقتصادی عرصه های مهم انرژی، مواد معدنی، فناوری پیشرفته، کشاورزی، علوم و فنون، گردشگری، فرهنگی، شیلات ، پزشکی، محیط زیست، آموزش و پرورش و تجارت را نیز در بر می گیرد.
روسیه، چین و مغولستان در عین حال موافقت کرده اند که نوعی همکاری هرمی در راس دولت ها و همچنین مرزهای منطقه ای داشته باشند.
سند راهبردی و هدایتگر این کریدور اقتصادی را ماه ژوئن امسال (تیر ماه سالجاری) رهبران سه کشور در تاشکند ازبکستان پس از بحث و رایزنی های طولانی مدت امضا کردند.
افزایش تبادلات، توسعه مناسبات و گسترش همکاری های اقتصادی در حوزهای مختلف از دیگر اهداف ساخت این راه اقتصادی میان سه کشور عنوان شده است.
این در شرایطی است که برای چین برنامه احیای جاده ابریشم در اولویت امور اقتصادی قرار دارد و در حال امضای توافقنامه های مشابهی با کشورهای مختلف است.
چین سال هاست برای توسعه کریدور های اقتصادی تلاش می کند و علاوه بر همکاری با پاکستان در این زمینه، از تایلند هم دعوت کرده است تا در کریدور اقتصادی خاور دور به همراه دیگر کشورها مشارکت کند.
فعالیت چین و پاکستان در مسیر توسعه کریدور اقتصادی به شکل دوجانبه شروع شده است و تا دو سال دیگر بسیاری از طرح های زیربنایی مرتبط با این راهروی اقتصادی به بهره برداری خواهد رسید.
آساق**۲۳۱**1597*خبرنگار: شهرام تبریزی*دبیر: فرهاد راستی