به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، معاون سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران در پاسخ به این سئوال که روند پرداخت وام به واحدهای صنعتی کوچک چگونه بوده است، گفت: بیش از 57 هزار واحد و طرح صنعتی در سامانه ثبت نام کردند. در کمیته های بررسی ابتدا این طرح ها مورد ارزیابی قرار گرفتند. حدود 32 هزار مورد بررسی قرار گرفتند. بیش از 29 هزار در کارگروه های استانی مورد ارزیابی قرار گرفت و به بانک ها معرفی شدند.
فرشاد مقیمی افزود: از این تعداد 4752 واحد تسهیلات را دریافت کردند. میزان تسهیلاتی که دریافت شده است بیش از 3700 میلیارد تومان است. آماری که اشاره کردید پرداختی هایی هم مستقیما به بانک ها داشتند که بر اساس روال خودشان بوده است. 5561 واحد نیز از محل بودجه بانک ها پرداخت شده است که جمعا از این طریق 4170 میلیارد تومان به واحدهای تولیدی پرداخت شده است.
او گفت: در سه سال اخیر 2700 واحد صنعتی کوچک به چرخه اقتصادی کشور برگشتند. در کل وزارت صنعت، 2651 واحد صنعتی در سال 1395 پروانه بهره برداری دریافت کردند. وی افزود: تا کنون 19 جلسه ستاد ملی تسهیل و رونق اقتصادی به ریاست وزیر صنعت تشکیل می شود نتیجه این است که 3700 واحد صنعتی از طریق این جلسات و پیگیری های شخص وزیر مجددا فعال شده اند.
همچنین عضو هیئت نمایندگان اتاق ایران نیز در این برنامه با انتقاد از فرآیند پرداخت وام و تسهیلات به واحدهای کوچک گفت: حدود 87 هزار واحد صنعتی در کشور داریم که در 1000 شهرک و ناحیه صنعتی مستقر هستند. با افزایش تقاضاهای واحدهای صنعتی به نظر می رسد که رقم دریافتی روز به روز کاهش پیدا کرده، لذا این ارقام پایین خیلی نمی تواند در ایجاد تحرک اقتصادی واحدهای صنعتی کمک نماید.
کاوه افزود: پروژه های ملی برای کشور باید تعریف شود و صنایع کوچک راه بیافتد. اشتباه اول این است که این وام باید 5 درصد زیر نرخ مصوب شورای پول و اعتبار باشد وگرنه، اگر اینگونه نباشد که واحدها می توانند از بانک های متفرقه این وام را دریافت کنند.