سید محمدرضا هاشمیان در آستانه برگزاری چهارمین کنگره بین المللی مراقبتهای ویژه ایران در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس گفت: تازه ترین رویکردهای تشخیصی و درمانی پزشکی در جلوگیری از مرگ بیماران پس از حوادث، بیماریهای اپیدمی گسترده، عوارض حین و بعد اعمال جراحی و در مجموع بالابردن سلامتی و طول عمر افراد است.
وی افزود: مجموعه این فرآیندها، در بخش مراقبتهای ویژه اتفاق می افتد و کنگره های سالانه بطور خاص دربرگیرنده مهمترین و علمیترین اتفاقات سال بصورت مروری سریع اما عمیق در مورد این پیشرفتها هستند.
وی با اشاره به این که تجهیزات بخش مراقبت های ویژه دراین دوره وزارت بهداشت بیش از گذشته مورد توجه واقع شده است افزود: امکانات مونیتورینگ پیشرفته؛ اکوکاردیوگرافی، سونوگرافی، اکمو و CRRT در مراکز واجد فوق مراقبتهای ویژه ناکافی است که این وسایل باید با توجه به حضور این افراد بصورت طبقه بندی شده وجود داشته باشد.
هاشمیان نبود بسیاری از داروهای جدید براساس تولیدات روز دنیا را از مشکلات و تفاوتهای بخش مراقبت های ویژه در ایران با کشورهای پیشرفته عنوان کرد و ادامه داد: مسیرحضور داروهای جدیدتر باید بسیار راحت و سریع باشد که این مورد در رابطه با تنوع محلولهای تغذیه خوراکی استاندارد بسیار واضح تراست ؛ ضمن اینکه بیمه هنوز این مواردرابه عنوان بخشی مهم از درمان بیمار قبول ندارد.
دبیر عملی چهارمین کنگره بین المللی مراقبت های ویژه ایران با اشاره به این که مراقبتهای ویژه رشته نوینی در سطح دنیا است ، تصریح کرد: این رشته قدمت دیرینه ای در ایران ندارد بطوری که با تلاش و زحمات فراوان تنها مدت سه سال است که این رشته توانسته هویت واقعی و مدرکی خودرا بصورت رشته بالینی فوق تخصصی به خود اختصاص دهد.
وی اضافه کرد : رشته مراقبتهای ویژه در ایران توانسته با ارتباطات شاخص فردی و انجمنی با کشورهای تولید کننده این علم رابطه برقرار کند و سرعت رشد بسیار بالایی را در جهت آموزش؛ پژوهش و درمان بخود اختصاص دهد ؛ بطوری که علاقه مشخصی برای حضور افراد شاخص بین المللی برای حضور در این همایش شناخته شده بین المللی جوان اما قوی و پر آوازه ایجادشده است.
افزایش بی رویه دستیاران بیهوشی به دنبال عدم توزیع نامناسب جغرافیایی
هاشمیان در پاسخ به این سوال که معمولا مبحث بیهوشی در کنار مراقبت های ویژه مطرح می شود و آیا متخصصان این رشته با چالش خاصی مواجه هستند بیان داشت: مشکلات رشته بیهوشی گذشته از افزایش امکانات و تجهیزات که در وزارت اخیر به آن رسیدگی بسیار بهتری شده است؛ عدم هویت بالینی در مراجع بیمه کشور است .
وی این مشکل را ناشی از عدم شناخت دقیق این رشته توسط مراجع اصلی بیمه کشور عنوان کرد و گفت : این مشکل عجیب و غیرطبیعی باید موشکافی شده و به سرعت حل شود.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به افزایش بی رویه دستیاران بیهوشی و اختلاف آموزشی آن ها در شهرهای مختلف بیان داشت: این افراد پس از فارغ التحصیلی بصورت کلان نمی توانند وارد دانشگاهها و بیمارستانهای دولتی شوند و پس از گذراندن طرح و بازگشت به محل زندگی؛ یا باید سهام میلیاردی بیهوشی برای کارکردن خرید نمایند یا در صورت اشتغال با درآمد بسیار اندک کار کنند.
وی افزود: این مشکلات به علت عدم توزیع نامناسب جغرافیایی متخصصین بیهوشی درکشور و عدم وجود عدالت داخل رشته ای در مراکز دانشگاهی و فرا رشته ای در مراکز خصوصی است که خوشبختانه متخصصین بیهوشی جز رشته هایی هستند که از بیماران وجهی را تحت عنوان زیرمیزی دریافت نمی کنند.
به گفته هاشمیان کنترل جمعیت فارغالتحصیلان رشته بیهوشی و توجه به ایجاد قوانین داخل رشته ای میتواند این رشته را در کشور متحول نماید و ایجاد علاقه در دستیاران و فارغالتحصیلان این رشته به حضوردررشته های مختلف فلوشیپ و تنها رشته فوق تخصصی این رشته از اهم فعالیت دانشگاههای مربوطه است.
در ادامه علی امیر سوادکوهی رییس چهارمین کنگره بین المللی مراقبت های ویژه ایران نیز اظهار داشت: این کنگره شامل سخنرانی های متنوع تری نسبت به سالهای گذشته و بحث های مشترک مبانی پایه و پیشرفته این علم جدید بین پزشکان کشور و برخی پزشکان پایه گذار این رشته در سطح بین المللی است.
وی افزود :نشست های خاصی در مورد دیالیز بیماران بد حال (CRRT)،اکسیژن رسانی برون پیکری(ECMO) وتغذیه و اولین نشست بین المللی در موردCampaign sepsis (عفونت بسیار شدید) و نحوه جلوگیری و درمان عفونت های ناشی از باکتری ها ،ویروس ها و قارچ ها در Icu به بحث گذاشته خواهد شد و4 کار گروه بسیار مهم در مورد اکو کاردیوگرافی، سونوگرافی، برونکوسکوپی و مونیتورینگ های بسیار پیشرفته، بطور کاملا حرفه ای توسط همکاران فوق تخصص مراقبتهای ویژه از سراسر کشور برگزار می شود.
انتهای پیام/