تحریم ها نتوانست صنعت هواپیمایی ایران را زمین گیر کند

دبیرانجمن شرکت های هواپیمایی ایران گفت: با وجود تحریم های ظالمانه، با تلاش و کوشش تمامی دست اندرکاران صنعت هوانوردی کشور، نه تنها این صنعت زمین گیر نشد بلکه تعداد هواپیماهای شرکت های هواپیمایی کشور از 25 فروند هم اکنون به 270 فروند رسیده است.
  • پنجشنبه 23 دی 1395 ساعت 23:12
به گزارش بولتن نیوز، «مقصود اسدی سامانی» عصر پنج شنبه (امروز) در آیین ورود نخستین هواپیمای ایرباس خریداری شده به ناوگان هوایی کشور در فرودگاه مهرآباد تهران، افزود: جمهوری اسلامی ایران بر اساس سند چشم انداز 1404 باید به رتبه نخست حمل و نقل هوایی منطقه تبدیل شود، در حالی که به دلیل محدودیت های زیادی که داشتیم، رقبای کوچک ما در منطقه سرمایه گذاری زیادی در این صنعت کرده اند.
«تنها در سال گذشته شرکت های حمل و نقل هوایی خارجی با چهار میلیون و 200 هزار نفر مسافر، حدود پنج میلیارد دلار از سفرهای خارجی ما درآمد کسب کرده اند.»
اسدی سامانی گفت: در حالی که هواپیمایی جمهوری اسلامی زمانی رتبه نخست خاورمیانه و رتبه چهارم خطوط هوایی جهان را داشت، امروز نوسازی ناوگان هوایی این شرکت بسیار ضروری و اجتناب ناپذیر است.
« در افق چشم انداز کشور نیازمند 550 فروند هواپیما هستیم و هم اکنون در کشورمان 15 شرکت هواپیمایی فعال هستند.»
دبیر انجمن شرکت های هواپیمایی ایران افزود: ایران کشور پهناوری است که در زمان حاضر 54 فرودگاه عملیاتی دارد و براساس آمارهای موجود 93 درصد مسافرت های هوایی و 90 درصد پروازها در 15 فرودگاه کشور انجام می شود.
«هم اکنون 10 درصد پروازها و هفت درصد مسافرت های هوایی در 39 فرودگاه کشور انجام می شود که به علت ضعف ناوگان هوایی زیاد فعال نیستند اما انتظار داریم با ورود هواپیماهای جدید تمام فرودگاه های کشور بیش از پیش فعال شوند.»
به گزارش ایرنا، نخستین فروند هواپیمای ایرباس A321 ( ای 321) خریداری شده در پسابرجام امروز پنجشنبه در فرودگاه مهرآباد تهران به زمین نشست.
این هواپیما که نخستین فروند از 100 فروند هواپیمای ایرباس خریداری شده از شرکت اروپایی ایرباس است ، عصر دیروز (چهارشنبه) با برگزاری مراسمی در شهر تولوز فرانسه تحویل مقام های شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (ایران ایر) شد.
«فرهاد پرورش » مدیرعامل ایران ایر در مراسم امروز گفت: تحویل نخستین فروند هواپیمای ایرباس باردیگر تجلی بخش همکاری های ایران ایر با شرکت اروپایی ایرباس شد.
این هواپیما 190 نفره نخستین فروند از هواپیماهای خریداری شده ایرباس است که پیش قرارداد آن اواخر پارسال با سفر دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران به پاریس بین شرکت های ایران ایر و ایرباس امضا و پس از مدتی، قرارداد خرید یکصد فروند هواپیما نهایی شد.
«فابیس برژیر » مدیرعامل ایرباس روز چهارشنبه (دیروز) در مراسم تحویل هواپیما ابراز امیدواری کرد با تحویل این هواپیماها توسعه اقتصادی ایران با سرعت بیشتری دنبال شود.
وی گفت: طبق قراردادی که با ایران ایر امضا شده است، هواپیماهای بعدی نیز بتدریج به شرکت هواپیمایی ایران ایر تحویل می شود.
برژیر اعلام کرد از یکصد فروند هواپیمای خریداری شده ایران، ٩٨ فروند سفارش جدید و ٢ فروند بازخرید از یک سفارش لغو شده یک شرکت هواپیمایی دیگر است.
وی افزود: قرارداد ایران ایر با ایرباس برای خرید این هواپیماها با مجوز خزانه داری آمریکا و قوانین بین المللی امضا شده است و درصددیم طبق این قرارداد، هواپیماهای خریداری شده را به ایران ایر تحویل دهیم و امسال نیز شماری از این هواپیماها به این شرکت تحویل می شود.
به گفته مدیرعامل شرکت ایرباس، قرارداد این شرکت با ایران‌ایر یک هفتم کل سفارش‌هایی است که ایرباس در سال 2016 میلادی دریافت کرده است.
جایگاه صنعت هوانوردی ایران در منطقه با امضای قرارداد خرید بیش از 200 فروند هواپیمای مسافری دور، متوسط و کوتاه برد و افزایش بیش از50 هزار صندلی جدید ارتقا می یابد و فرصت های اشتغالزایی مستقیم را برای بیش از 20 هزار نفر در داخل فراهم می کند.
در این قراردادها افزون بر خرید هواپیما، موضوع های دیگری چون آموزش خلبانان و تعمیر و نگهداری، حمایت از توسعه خدمات ناوبری هوایی (ای.تی.ام-ATM)، عملیات فرودگاهی و هواپیمایی، انتقال فناوری و هماهنگی مقررات رگولاتوری برای ایران ایر منظور شده است.
خرید همه این هواپیماها به صورت اجاره به شرط تملیک است و ایران ایران 85 درصد منابع مالی آن را از فایناس خارجی و 15 درصد آن را از منابع داخلی وتسهیلات صندوق توسعه ملی به وسیله بانک صنعت و معدن تامین می کند.

ثبت نظر

ارسال