به گزارش بولتن نیوز، فریدون عموزاده خلیلی دبیر این جایزه ادبی در این نشست خبری که روز شنبه ۲۵ دیماه در محل تالار جلیل خسروشاهی برگزار شد، گفت: علت این تصمیمگیری این است که علیرغم سیر تکاملی کتابهای منتشرشده در حوزه حفظ محیط زیست طی ۱۰ سال گذشته، بررسیهای ما نشان داد کتابهای منتشرشده در یک سال در این زمینه از سیر مناسبی برخوردار نبوده و در زمینه مطبوعات به غیر از نشریه دوچرخه و سروش نشریات دیگر هنوز به موضوع انتشار مطالبی در حوزه محیط زیست توجه خاصی ندارند. بنابراین از امسال بخش کتاب و نشریات این جایزه به صورت دوسالانه و بخش ادبیات همچنان به صورت سالانه برگزار خواهد شد.
این نویسنده ادبیات کودک و نوجوان تاکید کرد: در دومین جشنواره سپیدار ۵۰۰ اثر از نویسندگان و شاعران حیطه ادبیات کودک و نوجوان و ۱۲۰۰ اثر از سوی کودکان و نوجوانان به دبیرخانه این جشنواره رسیده است که نشان از توجه کودکان و نوجوانان به جشنواره دارد. همچنین در بخش شعر بزرگسال ۱۹ اثر و در بخش داستان بزرگسالان ۲۰ اثر و در بخش کودک و نوجوان ۳۴ اثر به مرحله نهایی این جشنواره رسیده و پراکندگی دامنه مناطقی که این آثار از آنها رسیده است از شمالیترین تا جنوبیترین نقطه ایران را دربر میگیرد.
او با اشاره به شعار دومین جایزه سپیدار؛ «زمین ما را بچههای ما سبز خواهند کرد» تصریح کرد: در مراسم اختتامیه این جایزه از برگزیدگان آثار برتر در دو بخش کودک و نوجوان و بزرگسالان تقدیر خواهد شد ولی با توجه به اینکه یکی از محورهای اصلی این جشنواره ایجاد حساسیت در کودکان و نوجوانان نسبت به مسائل محیط زیستی است بنابراین ضمن اینکه آثار کودکان و نوجوانان در مجموعهای به چاپ خواهد رسید، باشگاه محیط زیستی تشکیل میشود و ضمن دعوت و تهیه بانک اطلاعاتی از بچههایی که طی دورههای مختلف این جایزه در آن شرکت داشته و خواهند داشت، مورد آموزش مستقیم و غیرمستقیم قرار میگیرند و بستههای محیط زیستی و آموزشی در اختیار آنها قرار خواهد گرفت.
عموزاده خلیلی در پاسخ به پرسشی در زمینه ایجاد بخش تصویرگری در کنار بخشهای دیگر این جشنواره گفت: در فراخوان بعدی ما با ارائه یکسری داستانها و شعرها از بچهها و بزرگترها خواهیم خواست که تصاویری را ویژهاین آثار در قالب تصاویر یک فریمی و یا حتی کمیکاستریپ ارائه دهند.
او همچنین با اشهره به حضور ۱۲۰ دانشآموز افغان در این مسابقه ادبی گفت: برای ترغیب بیشتر بچههای افغان برای مشارکت در این جایزه که در واقع یک موضوع فراملی را تعقیب میکند، جایزه ویژهای به اثر برتر کودکان افغان تعلق خواهد گرفت. همچنین قرار است به منظور ایجاد انگیزه بیشتر در پدیدآورندگان در چاپ آثار آنها تعجیل شود و از سال آینده همزمان با برگزاری مراسم اختتامیه این جایزه آثار دور قبل در اختیار علاقهمندان قرار میگیرد.
در این نشست خبری سیدرضا کروبی مدیر انتشارات فنی ایران نیز با تاکید بر اینکه این جشنواره به لحاظ مالی کاملا وابسته به بخش خصوصی است از سایر سازمانها و نهادها همچون معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاداسلامی، آموزش و پرورش، سازمان حفظ محیط زیست و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به عنوان پشتیبانان این جشنواره یاد کرد و گفت: انتشارات فنی با ایجاد کارگروهی ویژه در زمینه تالیف کتابهای رمان و کتابهای تصویری طی یک سال گذشته فعال بوده و به زودی بخشی از این آثار که به همت افراد صاحب قلم نوشته شدهاند راهی بازار خواهند شد.
دومین جشنواره سپیدار ویژه کودکان ۶-۱۲ و ۱۲-۱۷ سال در بخشهایی مثل شعر و داستان، فیلم و روزنامهدیواری و کار گروهی و بزرگسالان در دو بخش شعر و داستان برگزار شده است. روز چهارشنبه ۲۹ دیماه مراسم اختتامیه این جشنواره از ساعت ۱۵ تا ۱۷ در محل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در خیابان حجاب بر گزار خواهد شد.