کارگران پلاسکو شب عید تنها نیستند

در پی حادثه ساختمان پلاسکو که به بیکار شدن بیش از ۳۰۰۰ کارگر و خسارت مالی بسیار واحدهای صنفی مستقر در آن انجامید، بسیاری از کسبه و اصناف خود را جدا از کارگران بیکار شده پلاسکو ندانسته و با دادن آگهی‌ همکاری، استخدام و دعوت و میزبانی از آنها تلاش کردند به نوبه خود سهمی در کمک‌رسانی داشته باشند و همنوعانشان را در شب عید تنها نگذارند
  • دوشنبه 4 بهمن 1395 ساعت 22:2
به گزارش بولتن نیوز،وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از همان روزهای نخست حادثه ساختمان پلاسکو در کنار کارگران بیکار شده و واحدهای آسیب دیده قرار گرفت و با جدیت برنامه حمایت مالی و بیمه‌ای از این کارگران و صنوف تولیدی حادثه دیده را در دستور کار قرار داد.

وزیر کار دستور داد تا بیمه بیکاری کارگران پلاسکو به سرعت برقرار شود و از پیش‌بینی تمهیدات لازم برای پرداخت بیمه بیکاری به کارگران حادثه دیده و بیکار شده خبر داد.

او همچنین اعلام کرد که بانک رفاه طی روزهای آینده به مجموعه‌های تولیدی خسارت دیده وام ارزان قیمت اختصاص می‌دهد.

مذاکره با صندوق کارآفرینی امید خبر امیدبخش دیگری بود که ربیعی طی هماهنگی با استانداری اعلام کرد و گفت که مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان وام با بهره ۴ درصد به دارندگان کارگاه‌های تولیدی پلاسکو و واحدهای آسیب دیده پرداخت خواهد شد.

اما وزارت کار حمایت خود از کارگران بیکار شده و آسیب‌دیده پلاسکو را به تمهیدات پیش‌بینی شده محدود نکرد و با دادن وعده بازگشت به کار اعلام کرد که همه کارگران بیکار شده در این حادثه در اولویت اشتغال قرار می‌گیرند.

به گفته مدیر کل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، کارگران بیکار شده پلاسکو در اولویت معرفی برای اشتغال قرار می‌گیرند و حسب دستور وزیر کار در سریع‌ترین زمان مقرری بیمه بیکاری می‌گیرند.

وی افزود: همه ادارات تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران، خارج از نوبت و حتی در غیر وقت اداری آماده پاسخگویی به کارگران ساختمان پلاسکو هستند.

یاوری همچنین از کارفرمایان خواست تا ضمن بیمه نیروهای کار خود، حق بیمه بیکاری سه درصدی آنها را برای استفاده در چنین ایامی که بدون میل و اراده بیکار می‌شوند بپردازند.

وزارت کار در روزهای گذشته تلاش کرده با اعطای کمک‌های مالی و بیمه‌ای به کارگران حادثه دیده پلاسکو ضمن جبران خسارت وارده زمینه بازگشت به کار و جذب و استخدام آنها را نیز فراهم کند، به نحوی که وزیر کار از تلاش برای ساماندهی هرچه سریع‌تر افراد بیکار شده و مذاکره با استانداری تهران برای ایجاد مکانی جهت تولید موقت کارگران بیکار شده پلاسکو خبر داد.

آنطور که ربیعی گفته قرار است یک مرکز تولید موقت در تهران ایجاد شود و مکان موقتی در اختیار واحدهایی که در ساختمان پلاسکو فعالیت داشتند قرار گیرد.

او همچنین با تاکید بر حمایت از کارفرمایانی که سرمایه‌های خود را در این حادثه از دست دادند ابراز امیدواری کرد با تلاش و حمایت وزارت کار بتوانند فعالیت خود را به جای دیگری منتقل کنند.

 سازمان تامین اجتماعی نیز همسو با وزارت کار حمایت خود را از کارگران بیکار شده و واحدهای خسارت دیده اعلام کرد و در همین راستا نوربخش ـ مدیرعامل سازمان از مردم خواست که تا پایان سال پوشاک ایرانی بخرند و به سمت پوشاک خارجی نروند.

در این بین عده‌ای از کسبه و واحدهای صنفی نیز در این همنوایی سهیم شده و روح همدلی و همیاری خود را به نمایش گذاشتند.

این افراد به نوبه خود با دادن آگهی‌هایی با مضمون "شناسایی و معرفی کارگران پلاسکو" و "جذب و استخدام نیروی کار با اولویت کارگران پلاسکو"، همنوعان خود را در شب عید تنها نگذاشتند.

به گزارش ایسنا، ساختمان پلاسکو تا قبل از فرو ریختن دارای ۵۶۰ واحد فعال صنفی بود که با از بین رفتن منسوجات و پوشاک واحدهای آن بیش از ۱۵۰۰ میلیارد تومان خسارت دید.

با توجه به حمایت مالی و بیمه‌ای وزارت کار و سازمان تامین اجتماعی از وحدهای آسیب دیده و کارگران بیکار شده و اختصاص تسهیلات و کمک‌های مالی به این امر امید است کسبه و واحدهای تولیدی آسیب دیده فعالیت متوقف شده خود را در روزهای پایانی سال از سر بگیرند و بخش عمده‌ای از کارگران بیکار شده در سریع‌ترین زمان ممکن جذب کار شوند.

ساختمان تجاری ۱۷ طبقه پلاسکو واقع در ضلع شمال شرقی چهارراه استانبول، اولین ساختمان بلندمرتبه و مدرن خاورمیانه پس از ۵۴ سال در آخرین روز از دیماه ۱۳۹۵ در اثر آتش سوزی فرو ریخت که در اثر این آتش سوزی نزدیک به ۶۰۰ واحد تولید پوشاک از بین رفت و  ۳۰۰۰ کارگر از کار بیکار شدند.



ثبت نظر

ارسال